„Искам техните значки“: Семейството търси „справедливост“ за бременна майка на три деца, която беше застреляна от полицията в Колорадо, след като беше объркана със заподозрян за въоръжена кражба от магазин

...
Семейството на бременна жена, починала след прострелване от полицията в
Коментари Харесай

Семейството на бременна жена, починала след прострелване от полицията в Колорадо преди две години, след като я сбъркаха с въоръжена кражба от магазин, заподозрян съди полицаите, замесени в неправомерното убийство.

На 17 август 2021 г. 27-годишната Дестини Томпсън беше застреляна и убит от полицаи от полицейското управление на Арвада.

NBC News съобщава, че докато бременната майка на три деца напускала мотела си този ден, за да обядва с мащехата си, внезапно била заобиколена от няколко полицаи, които й казали те търсеха бяла или латиноамериканска жена, която беше откраднала количка, пълна със стоки от Target, и беше въоръжена с нож.

В костюма на семейството се посочва, че заподозреният за грабеж е бил облечен с бял потник и е имал татуировка на гърдите и избягал в мотела след кражбата. Тя също беше откраднала артикули от същия магазин два дни преди кражбата този ден.

Томпсън носеше бяла потница този ден, но нямаше татуировка на гърдите.

Томпсън многократно каза на полицаите, че не е заподозрената и се качи в минивана си, докато полицаите все още я заобикаляха. Сблъсъкът започна да ескалира, когато полицаите наобиколиха колата й, изкрещяха й и след това счупиха прозорец на пътника.

Прочетете повече тук.

Уплашена от срещата, Томпсън излезе от паркинга на мотела си и се опита да потегли към пътя. Няма ранени полицаи, но тя не успя да стигне далеч, преди полицай Антъни Бенало да открие огън. Един от осемте му изстрела уби Томпсън и нейното неродено дете.

„Решението на полицай Бенало да убие г-жа Томпсън беше очевидно неразумно“, каза семейството в делото. „Ответниците полицаи задържаха невинна жена, счупиха прозореца на колата й и в крайна сметка я застреляха и убиха, докато тя си тръгваше.“

В делото се посочват и полицаите от Arvada C.J.Bickmore, Chris Dennehy и Ian Gohlke , както и Sgt. Джеф Орндоф като обвиняеми.

Полицейското управление на Арвада разпространи подробности за случилото се при инцидента.

Те казаха, че Томпсън не е носила личната си карта при себе си, когато полицаите са я поискали, но многократно им казала, че не е заподозрената. Тя се затича към микробуса си и щом влезе вътре, заговори с тях през прозореца си.

Едва когато Томпсън излезе от мястото си за паркиране и удари полицейска кола, паркирана точно зад нея, полицията предположи, че е ударила полицай и е представлявала заплаха. Властите казват, че това е причината полицай Бенало да е открил огън.

След като властите предадоха констатациите си от разследване на стрелбата на окръжната прокуратура, окръжният прокурор реши да не повдига обвинения през април 2022 г.

„Намирам, че употребата на смъртоносна физическа сила от полицая е законно оправдана, за да защити себе си и другите от изправената заплаха“, написа окръжният прокурор Алексис Кинг.

Аутопсията разкри, че Томпсън е починал от огнестрелен изстрел рана. Метамфетамин, фентанил, морфин и амфетамин също са открити в тялото й.

Семейството й смята, че полицията е работила за подкопаване на справедливостта след убийството, като е публикувала доклада за инцидента почти година след случилото се.

„Това е най-трудното нещо, с което някога съм трябвало да се справям“, каза бащата на Томпсън, Франсис Томпсън. „Искам значките им. Искам справедливост. Не мисля, че е честно служителите да работят без наказание. Иска ми се да й кажа още веднъж, че я обичам и никога няма да спра да се боря за нея. Няма да се откажа.“

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР