Семейството на Алексей Петров навръх Задушница: Няма да разкрият убийството

...
Семейството на Алексей Петров навръх Задушница: Няма да разкрият убийството
Коментари Харесай

Семейството на Алексей Петров навръх Задушница: „Няма да разкрият убийството му“

Семейството на Алексей Петров точно на Задушница: „ Няма да разкрият убийството му “. В това са уверени най-близките му родственици, които наред с останалите православни през днешния ден почитат паметта на разстреляния си непосредствен.

Рядко го сънувам, само че ми липсва, проследявам всички във властта, само че то след гибелта му всеки може всичко да приказва

„ Рядко сънувам Алексей, само че брат ми ми липсва. И ето на тази Голяма задушница през днешния ден отново ще запаля свещ за него. Винаги когато пристигам в София, си мисля за последната ни среща и връщам отново всичко в главата си. “

Това споделя братът на починалия Алексей Петров – Огнян, който единствено преди дни имаше рожден ден. Изкара го в компанията на фамилията си, само че без брат си.

„ С Алексей като беше жив, най-вече си говорихме за другари, обстановки, работа, само че не сме обсъждали в никакъв случай властта. Само споделяше, че желае успокоение “, твърди Огнян.

На 16 февруари станаха шест месеца от разстрела на Алексей Петров на Витоша. Според брат му истината за повода за убийството му надали ще стане ясна, както и неговият палач.

Никой и от останалите му родственици не има вяра, че килърът ще бъде оголен.

„ Предишният атентат против него остана неразкрит. И в този момент няма по какъв начин да се получи да го схванат “, споделя вуйчото на Алексей Петров Красимир.

„ Следя всички във властта, само че то след гибелта му всеки може всичко да приказва “, сподели Огнян, който не пожела да разяснява дали прословутият Мартин Божанов – Нотариуса е изнудвал починалия му брат.

 Майката Диляна на поклонението Майката Диляна на поклонението

„ Нямам визия, не мога да настоявам такова нещо, не ми е казвал “, споделя Огнян.

Освен него и роднините дамата, която най-вече страда след гибелта на Алексей Петров, е неговата майка Диляна. В родното му село Градешница старата жена съвсем не излиза на открито, не чете вестници, само че гледа телевизия.

Диляна Петрова дълги години работи като пастирка в държавното земеделско стопанство в с. Гложене, Тетевенско. Алексей Петров е първородното й дете с бащата Илия, който си отиде от този свят преди две години. След Алексей е брат му Огнян и сестрата Теменужка.

„ Пием по шепа медикаменти. Къде от терзание, къде поради годинките. Живеем добродушно и непретенциозно, тук на село животът не е като в града “, сподели Диляна Петрова.

 Покойният Алексей с майка си, сестра си и брат си Покойният Алексей с майка си, сестра си и брат си

Алексей Петров съвсем не е живял на село. Още като дребен напуща Градешница и се насочва към Пазарджик, където приключва приблизително обучение в така наречен милиционерско учебно заведение.

В Тетевенско споделят, че още от дете е бил строго порядъчен и голям принос за това има спортът. Нещо повече – с изключение на на физическата си подготовка Алексей отделял изключително внимание и време на книгите. Майка му споделя, че от нежна възраст бил с книжки в ръцете.

„ Няма да намерите един човек, който да каже неприятна дума за него. Деликатен е, приказва безшумно и в никакъв случай не се е скарал с някого в село “, цъкат с език бабичките в Градешница.

„ Времето минава, само че давност няма. Никога няма да спрем да плачем за чичо. Той ни беше всичко “, показа през сълзи племенницата на Алексей Петров – Нушка Огнянова.

Младата жена е щерка на брат му Огнян.

„ Като през днешния ден помня последния ден, в който се видяхме всички дружно. Беше на обяд, в края на юли, той се усмихваше, радостен, похвали се, че ще върви на отмора в Гърция. Спокоен беше, пристигна да види баба. Двамата имаха доста специфична и мощна връзка. За страдание, и тя в този момент не е добре, плаче и все желае да е сама, като всяка майка доста тежко го изживява. Никога няма да й мине. Не можем и не желаеме да повярваме, че е истина. Безмилостни и безсърдечни сходства на хора убиха един скъп човек, незаслужил такава орис. Болката, сълзите, тъгата ни е огромна “, добави тъжно Нушка Огнянова.

Друг от роднините, който страда с цялото си сърце за Алексей Петров, е сестра му Теменужка.

„ Какво да ви кажа, още не мога да приказвам от болежка. Все в същото състояние съм както аз, по този начин и майка ми. Много се тормозя и за нейното здраве. Иска да е сама и гледаме постоянно да си вървим при нея, да не я оставяме “, показа Теменужка.

Братът Огнян и Алексей Петров остават близки, макар че от години единият е в София, а другият има фамилен магазин за хранителни артикули в Тетевен.

Близките още помнят двете несполучливи покушения против някогашната барета.

За едното той е давал курбан на всяка Голяма Богородица на 15 август.

Семейството и околните на Алексей живеят непретенциозно и в никакъв случай не са показвали първокласни парцели и коли.

Съседите им са безапелационни, че са честни, възпитани и отрудени селски хорица.

„ На мравката път вършат. Така са възпитали и трите си деца. Винаги ще оказват помощ с каквото могат. Гледат си животни и зеленчукова градина, с това се прехранват, че пенсиите са оскъдни “, описват за Петрови комшиите им.

Източник: България през днешния ден

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория Крими & Темида.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР