Семейството на 38-годишния Пеньо Пенев от Горна Оряховица, който се

...
Семейството на 38-годишния Пеньо Пенев от Горна Оряховица, който се
Коментари Харесай

Събраха средства за трансплантация на болен от левкемия горнооряховец

Семейството на 38-годишния Пеньо Пенев от Горна Оряховица, който се нуждаеше от 120 000 лева, с цел да се пребори с левкемията, разгласи обществено, че сумата към този момент е събрана. Пациентът е отпътувал за клиника в Турция и се приготвя за трансплантация на стволови кафези. За лекуването на Пеньо средства подариха от депутати до жители и деца от цялата Великотърновска област.

Лекарите в Турция му дават доста огромен % за сполучливо изцеление, само че за задачата Пеньо наложително би трябвало да остане там най-малко 100 дни след процедурата. Препоръката на медиците е квартирата му да е на не повече от 1 час път от болничното заведение, защото има риск в тези 100 дни за смяна в положението му и би трябвало да е под непрекъснат лекарски надзор.

За страдание, фамилията на горнооряховчанина няма опция да го остави през целия интервал на лекуване в болничното заведение и той ще би трябвало да бъде на настанен в хотел, като най -евтиният хотел предлага цени сред 50 и 60 $ дневно. В тази цена влиза закуска и нощувка. Напълно евентуално е Пеньо да би трябвало да бъде на специфичен хранителен режим. В продължение на 6 месеца мъжът ще бъде непрекъснато на медикаменти, които също се заплащат настрана, като все още не може да се кажа каква тъкмо сума ще бъде нужна за тях.

Затова околните му не престават акцията за набиране на средства за Пеньо. Тъй като от дарителската сметка не може да се заплаща нищо друго, с изключение на самото лекуване, освен това след авансово направена точна оферта за нужната сумата, събирането на средства ще продължи по естествена банкова сметка на името на неговата брачна половинка Пенка.
В случай на остатък парите ще бъдат пренасочени към друга дарителска акция, с цел да отидат за лекуване на различен нуждаещ се.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР