Семейството на 38-годишната Каролин Пети, починала в понеделник в резултат

...
Семейството на 38-годишната Каролин Пети, починала в понеделник в резултат
Коментари Харесай

Семейство със съдебна жалба за непредумишлено убийство след ваксинация с "АстраЗенека"

Семейството на 38-годишната Каролин Пети, умряла в понеделник в следствие от тромбоза след имунизация с препарата на " АстраЗенека " , е пуснала правосъдна тъжба в съда в южния френски град Тулуза. По жалбата ще бъде формирано следствие, което да откри дали има директна връзка сред имунизацията и настъпилата неочаквана гибел на дамата.

,,В случая не става въпрос да обвиним лабораторията, лекаря или болничното заведение. Става въпрос за това да се разбере по какъв начин една 38-годишна здрава жена по този начин ненадейно умря``, обясни юристът на опечаленото семейство Етиен Ботин.

Ботин уточни, че жалбата се касае за причиняване на непредумишлено ликвидиране, с цел да се обясни дали има възможна връзка сред гибелта и инжекцията на " АстраЗенека ".

Жертвата е работила като обществен помощник и е издъхнала в болничното заведение в Тулуза 14 дни след слагане на имунизацията, осведоми онлайн изданието 20minutos.

Етиен Ботин разкри още, че съставлява фамилията и на 24-годишния студент по медицина от Нант Антони Рио, умрял също в резултат на тромбоза, като 10 дни преди този момент му е била сложена първата доза от препарата на " АстраЗенека ". Прокуратурата също се е заела със случая, с цел да откри всички условия към гибелта на студента.

От Националната организация по сигурност на медикаментите, която също е ангажирана с случая, съобщи, че на този стадий не е открита връзка сред имунизацията на англо-шведската компания и кончината на 24-годишния юноша.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР