Семейството на 11-годишната Сара иска справедливост, след като виновникът за

...
Семейството на 11-годишната Сара иска справедливост, след като виновникът за
Коментари Харесай

Близките на блъснатата от пиян шофьор Сара блокираха пътя за Търнак

Семейството на 11-годишната Сара желае правдивост, откакто виновникът за случая беше освободен от ареста часове след задържането му
Близките на 11-годишното момиче от врачанското село Търнак, което беше блъснато от джип във вторник вечер, блокираха пътя към селото с искане за правдивост. Гневът им е подбуден от обстоятелството, че виновникът за злополуката беше пуснат от ареста по-малко от 24 часа след случилото се. Установено е, че той седнал зад кормилото с 1.48 промила алкохол в кръвта.
От полицията обясниха, че са го пуснали, откакто са снели обясненията му и са събрали нужните доказателства по досъдебното произвеждане.
Пострадалото дете е в сериозно положение. То е настанено в Университетската болница в Плевен с тежка черепно-мозъчна контузия и травма на белия дроб. Според лекарите има едвам 20% късмет дребната Сара да оцелее. Близките на детето изрично обявиха, че няма да оставят нещата по този начин. Те подозират, че виновникът за случилото се е платил на някого, с цел да излезе бързо от ареста.
Майката на Сара разкри, че в сряда пред дома й пристигнал чужд мъж и й предложил 20 000 – 30 000 лв. като обезщетение за случилото се.
„ Ако този мъж остане на независимост, ще бъде глава за глава”, обявиха още родителите на момичето.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР