Семейството му е убито в къща в бежански лагерЕдна история

...
Семейството му е убито в къща в бежански лагерЕдна история
Коментари Харесай

Журналист от Ал Джазира изгуби жена си, сина си, дъщеря си и внука си при израелски удар в Газа

Семейството му е убито в къща в бежански лагер

Една история от последните часове от Газа обиколи света: От " Ал Джазира " оповестиха, че ръководителят на бюрото ѝ в Газа Ваел Ал Дахдух е изгубил брачната половинка си, сина си, щерка си и внука си при израелски въздушен удар в сряда. Във видеото се вижда по какъв начин журналистът плаче до телата на починалите си родственици в болничното заведение Ал Акса в Газа, съобщи Нова.

Според новинарската организация гърмежът е блъснал къща в бежанския лагер Нусейрат в централната част на Газа, където фамилията се е подслонило след евакуацията от север. От CNN оповестяват, че не могат да потвърдят без значение източника на гърмежа, а Al Jazeera не даде доказателства, които да го свързват непосредствено с израелски удар.

Все още се чака коментарът на израелската войска. Водещият на " Ал Джазира " Абдисалам Фарах заяви за загубата на сътрудника си в ефир, като очевидно се опитваше да резервира хладнокръвие и се разплака. " Ал Джазира " оповестява, че синът на кореспондента им в Газа е бил на 15 години, а щерка му на седем.

Самият публицист разяснява в пряк ефир на медията си: „ Ние имаме професионализъм, за който ще им са нужни столетия, с цел да ни стигнат. Така че ние работим - всичко, което се случва на място - камерата ни ще снима всичко, без да го фалшифицира и даже без да преувеличава. Ние не преувеличаваме. Това, което се случва, е в действителност огромно и отразяването също би трябвало да е огромно.

На въпроса дали ще предприеме правни дейности, дали би съдил причинителите на убийството на неговото семейство той дава отговор: „ Нека да забележим какво ще се случи след интервенциите, на които са подложени някои от членовете на моето семейство, и откакто погребем мъртвите си - тогава ще поговорим по този въпрос.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР