Семейство в Банкя е станало жертва на измама. За това

...
Семейство в Банкя е станало жертва на измама. За това
Коментари Харесай

Семейство плати 36 хил. лева за дренаж и ограда, останаха само с дупка

Семейство в Банкя е станало жертва на машинация. За това оповестява Надежда Дойчева. По думите й те са наели мъж, който твърдял, че има компания за ремонтни действия, с цел да направи заравняване, алеи, ограда на двора, както и дренаж. Сключен е контракт, от който само налице е една дупка. За тази си " работа " мъжът получил 36 000 лева, твърди още Дойчева.    Вижте целия проблем: Отново има случай в Банкя на излъгано семейство и задачата е била да имат ограда, дренаж към къщата си и алеи в двора, само че действителността е друга.

Лицето Б. Боев също е от Банкя и имаше подписан контракт за осъществяване с тях от края на месец май 2023г и който изтече на 30.09.2023г, само че ограда, подпорна стена, дренаж и алеи няма.

След сключването на контракта му е заплатено по банков път половината от сумата 36 000 лева, а целият контракт е за стойност 72 000 лева Трябвало е да направи заравняване, алеи и ограда на двора, дренаж към къщата и подпорна стена зад нея и всичко това със период на осъществяване от 80 дни. За страдание нищо от това в контракта не е на разположение и хората са принудени да намерят нов реализатор, нови средства, нов период.

Работил е първите 10 дни на юни месец, като по-късно е спрял заради превалявания и неприятно време, надлежно хората са показали схващане. Началото на юли месец ги е потърсил да продължи, като е сложил изискване че ще го направи, в случай че му преведат още 10 000 лева и че не били единствено те, да го чакат и съеответно са го попитали за какво и защо са му превеждат още пари в случай, че не е свършена работа и за 1/5 на преведената му сума, а по негови думи е закупил и материалите /но са в склад.../ и изрично отказали да го създадат при което, той повече не се връща. Поканили са го при юрист да прекратят подписания контракт посред им, като е отказал и да върне и преведеният му задатък. Адвокатът е изготвил протокол, който е предаден дружно с останалите документи към жалбата в Прокуратурата. На този стадий се води " следствие ", само че аз персонално се колебая да реагират съответно институциите и да защитят интереса на пострадалите.

Дано са единствено тези хора в тази ситуация/ за което също се съмнявам/ от въпросното лице и надлежно да няма последващи излъгани от Борислав., споделя Дойчева.
 Самият пострадал - Цветан Троянски, прибавя, че след наложила се инспекция на лицето се оказало, че той няма компания изобщо. Предстои да стане ясно дали институциите ще свършат своята работа. Въпросният строител Борислав:        
 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР