Семейство украински бежанци се оказват разделени - не само заради

...
Семейство украински бежанци се оказват разделени - не само заради
Коментари Харесай

Защо разделиха семейство украински бежанци

Семейство украински бежанци се оказват разграничени - освен поради войната, а и поради новите правила за пребиваването им у нас.

Защо околните на Елена Пейчева от град Николаев ще бъдат настанени в Елхово, до момента в който тя остава сама в Поморие?

Сълзите на Елена през целия ден се стичат по лицето ѝ.

“Трябваше да оформят доста значими документи, моята щерка, моят брачен партньор пенсионер и моят внук отпътуваха за Украйна, те са там от 5 дни. Връщат се в този момент, само че хотелът не може да ги одобри, тъй като са със снета регистрация ”, споделя дамата пред bTV.

Хотелът в Приморско няма право да ги одобри назад, нито да настанява нови бежанци.



“Нуждата ни принуди да напуснем страната си и ние дори не можем да посетим нашия дом през днешния ден, разбирате ли?! Моята щерка отпътува за първи път за тези месеци и обстановката се усложни. Помогнете ни, кажете на държавното управление, че ни разделиха, разкажете им за нашата болежка! ”, приканва Елена.

“Хотелиерите нямат право да записват нови бежанци от Украйна, дори тези, който са били при тях и имат протекция, не могат и да реалокират хората от един в различен хотел ”, разяснява украинката Ирина Искеева.

Според новата разпоредба хотелите и базите за настаняване на украинци ще получават единствено по 15 лв. за нощувка. Хотелиерите оферират ниско бюджетни менюта с две хранения дневно.

“Обядът е 2,50 и вечерята е 2,50, само че когато нямаш-нямаш, просто няма от къде да ги вземеш! Имайте поради, че тези хора нямат някакви приходи, те са пристигнали с една чанта багаж ”, разяснява хотелиерът Михаил Зегов.

Той може да изхранва настанените при него 70 души още към 10 дни и желае незабавно страната да реши ще продължи ли да приема България украински бежанци.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР