Семейство с две деца остана на улицата, след като изгоря

...
Семейство с две деца остана на улицата, след като изгоря
Коментари Харесай

4-членно семейство от Асеновград остана на улицата след пожар

Семейство с две деца остана на улицата, откакто изгоря апартаментът им в Асеновград. Пострадалите от пожара сега са у съседи, а децата са изпратени при родственици, съобщи Българска национална телевизия.

След пожара в апартамент в квартал " Запад " в Асеновград е прекратено електрозахранването в блока. В момента няма и асансьор. Не е ясно по какъв начин е зародил огънят. От противопожарната работа не са показали каква съгласно тях е съответната причина.

Серджан Мехмедова до неотдавна живее със фамилията си в този общински апартамент.

" Мъжът ми се разболя. Преди 4 години установихме, че той има сериозен здравословен проблем - израстък в гръбначния мозък, който се отстрани сполучливо. Но за жал в доста късен стадий. Той остана трудноподвижен след тази интервенция ", изясни дамата.

Семейството чака помощ от общината. До момента не е имало диалог сред потърпевшите и институцията, само че жителите на града оказват помощ на фамилията.

" С облекла, те ни облякоха. Нахраниха ни, приютиха ни, към момента се обаждат. Благодарна съм ", сподели Серджан Мехмедова. 

Апартаментът, в който Серджан е живяла със брачна половинка и децата си, сега е неприспособим за живеене. Вероятно пожарът е тръгнал от запалил се климатик.

" В 3-4 часа се разсъниха. Давих се от гъстия пушек. Успяхме да избягаме ", спомня си дамата.

От Община Асеновград оповестиха, че към този момент са осведомени със случая и ще настанят фамилията в жилище напълно скоро.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР