Семейство получи предупреждение, че ще остане без ток заради неплатени

...
Семейство получи предупреждение, че ще остане без ток заради неплатени
Коментари Харесай

Семейство получи фактура за 800 лева, начислена за кражба на ток от друг

Семейство получи предизвестие, че ще остане без ток поради неплатени сметки... на непознат апартамент. Имотът e продаден преди съвсем 20 години, само че енергодружеството търси от остарелия притежател над 800 лв. за обири на електричество, показва Нова тв. През октомври предходната година Панайотка Железова схваща, че дължи 813 лв. за ток на апартамент, който продала още през 2000 година. Веднага написала тъжба, показала и нотариален акт, доказващ, че от дълго време не е притежател на парцела. Заплашителните писма обаче не спрели.

"Аз съм в един парадокс! Какво повече би трябвало да потвърдя, един нотариален акт е най-висшата форма да докажеш собствеността си и оттова нататък и боговете мълчат, само че при тях очевидно не е по този начин ", разяснява Железова.
Партидата на продадения парцел близо 20 години останала на името на Панайотка, без тя да знае, тъй като новият притежател не я трансферирал на свое име, както е по закон. През март предходната година била начислена огромната сметка.

"Веднага по-късно той си сменя партидата, без да си трансферира задължението. Това не може да стане по принцип по естествен ред - би трябвало да се трансферира, в случай че смениш партидата, и задължението. Той действително употребява непозволено непозната партида, това е като да ползваш непозната персонална карта ", изясни дъщерята Силвия Железова. От енергодружеството предизвестили, че след 15 февруари стопират тока на сегашния парцел на фамилията, за който сметките се заплащат постоянно.

"Аз съм диабетичка и всяко едно писмо аз го изживявам и тука цялото ми семейство е травмирано, мислим всякакви комбинации къде би трябвало да отведем бебето, както и през днешния ден се случи, тъй като сме в зимен интервал и допустимо ли е без ел. зареждане да стоим и да чакаме?! ", пита Железова.

Обяснението на "Енерго Про " след намесата - станала е техническа неточност. Няма да стопират тока на хората, които са варненци. Признават, че знаят за продажбата на парцела и ревизират по какъв начин собствеността на партидата е била заменена едвам след начисляването на огромната сметка. 

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР