Семейство пенсионери и трима малки кавалери са сред новите попълнения

...
Семейство пенсионери и трима малки кавалери са сред новите попълнения
Коментари Харесай

Латино танците завладяха хасковлии

Семейство пенсионери и трима дребни кавалери са измежду новите попълнения на един от клубовете за латино танци в Хасково. Оказва се, че ползата към стиловете салса и бачата пораства измежду всички възрастови групи.

Само преди две седмици започва групата за деца на възраст от 7 до 14 години. Тя е образувана за първа година, разкри инструкторът в един от клубовете Деляна Коларова.

Вече 7 дребни госпожици са записани, има и трима кавалери, което е извънредно добре, защото по принцип от латино танците са привлечени повече дами, споделят от клуба.

Оказва се, че не е наложително инструкторите да събират деца по учебните заведения. Просто интерес не липсва. Клубът е на 1 година, а към този момент е добил известност и измежду възрастните. Има група за напреднали и приблизително напреднали, а в този момент е стартирала и за начинаещи.

На мода излиза и различен стил- L.A. Курсовете се водят от Деляна Коларова и сътрудника й Тихомир Спилков. За феновете на кизомбата пък идват инструктори от Стара Загора, които водят тренировките.

При нас има доста разнообразни хора- културни, интелигентни и с отношение. За дребните деца също е добре, тъй като момчетата ще се научат да бъдат кавалери, което не се среща доста постоянно в нашето време. Любителите на латино танците обичат да се забавляват, а празненствата, които се провеждат са претекст за доста хора да се запишат. Тъй като те са място за обществени контакти, запознанства и идеалното място за хора, които заради огромната си претовареност нямат доста контакти. На тях се събират представители от клубове от Хасково, Димитровград и Стара Загора. Това е съвършен метод танцьорите да обменят своите на практика познания и опит, и с изключение на да бъдат потребни един на различен, се забавляват под ритъма на латино музиката. Освен прелестните страсти в часовете по танци феновете могат да се заредят и с положителни сила на салса екскурзиите, които се провеждат.

Голям е ползата към тренировките и по общоприетите, с изключение на по латино танците. 12-13- годишна възраст не стопираха подготовките през почивка, разяснява Николай Манолов.

По принцип в международен мащаб по-голям брой дами посещават школите по танци спрямо мъжете. Забелязва се, този сезон обаче по-голям интерес измежду момчетата, защото има повече по отношение на предишни години.

Интересът и при възрастните фенове на танците е огромен. През 2-3 месеца се афишират курсове, по този начин в случай че имате стремежи за танци, постоянно може да се запишете.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР