Семейство от Плевен твърди, че тяхното дете на 1 година

...
Семейство от Плевен твърди, че тяхното дете на 1 година
Коментари Харесай

Инцидент в Плевен: Дете е с травми и синини след посещение на детска ясла

Семейство от Плевен твърди, че тяхното дете на 1 година и 7 месеца е станало жертва на малтретиране по време на престой в детска ясла. Те споделят, че малчуганът има съществени пострадвания и синини , които са предмет на интензивно следствие от страна на способените органи. Родителите са подхванали ограничения, като са подали тъжба до прокуратурата и дали здравно уверение от правосъден доктор.

Зоня Микова и бащата на детето споделят, че забелязали синини и пострадвания по тялото на детето след последното му посещаване на детската ясла. Майката споделя пред „ NOVA “:

„ Във вторник, когато отидохме да си го приберем, видяхме, че има други по главата, а леличката ни отговори, че детето ни изпада в нервност и единствено си е направило тези другите. След като се прибрахме у дома вечерта и го съблякохме за къпане, забелязахме огромни синини по гръбчето, по крачетата и ръцете му. “

Родителите настояват, че това се е случило, откакто детето им почнало да посещава детската ясла. Те подчертаха, че малчуганът не може независимо да си аргументи толкоз съществени пострадвания .

Злополуката е породила съществени въпроси по отношение на сигурността на децата в детските ясли. Кметът на Плевен доктор Валентин Христов показва подготвеност за неотложно следствие на случая и заяви, че е назначил комисия, която ще организира инспекция. Той акцентира, че „ като принципал има правото да постанова санкции, като най-строгото е дисциплинарно уволняване “ , и че казусът заслужава съществено внимание.

Инцидентът с малтретирането малко дете в детска ясла в Плевен акцентира нуждата от непрекъснато наблюдаване и гаранции за сигурността на децата в просветителните заведения. Родителите са употребявали законовите средства, с цел да защитят своето дете и чакат, че способените органи ще прегледат случая в детайли и заслужено. Тази акцидент е увещание за значимостта на детското благоденствие и нуждата от непрекъсната зоркост от страна на обществото и правоприлагащите органи.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР