Семейство от малцинствата не беше допуснато днес да ползва басейна

...
Семейство от малцинствата не беше допуснато днес да ползва басейна
Коментари Харесай

Роми се оплакват, че не ги пуснали на басейн в Пловдив, въпреки че имали чехли и хавлия

Семейство от малцинствата не беше позволено през днешния ден да употребява басейна на Нептун в Пловдив. 35-годишният Юсеин Ефенди, брачната половинка му Ана и 7-годишният им наследник не съумяха да покрият условията на плувния комплекс и останаха на паркинга, написа " Марица ".
" Наредихме се пред касата да си платим, а момчето на входа единствено ни изгледа и сподели: Отивайте пред бариерата. И ни изгони. Не ни даде никакви пояснения, не ни изиска документи. Нищо. В същото време след нас други хора влязоха без проблем ", оплака се пред Марица.бг Юсеин, до момента в който се опитваше да изясни на момчето си за какво няма да плуват във водата.

От три години фамилията живее в Германия покрай Щутгарт. В отпуската се върнали в родния Пловдив и решили да зарадват детето, като го заведат на плаж. Купили нови банси, кърпи и джапанки. „ Ето, 60 лв. съм платил за тях”, стискаше касовата записка бащата в опит да потвърди, че е изцяло безупречен за плажа.

„ Тези хора не покриват условията на плажа за бански костюм и чехли. Това е повода да не ги допуснем. Попитах ги дали имат бански и те споделиха, че нямат. Категорично не може да става въпрос за дискриминация. Имаме постоянни клиенти роми. Случвало се е да не пускаме и българи, които не дават отговор на изискванията”, изясни момчето на входа на комплекса, което обаче не пожела да се показа и да бъде снимано.





Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР