Семейство Емерсън, което е собственик на производителя на дървен материал

...
Семейство Емерсън, което е собственик на производителя на дървен материал
Коментари Харесай

100-те най-големи собственици на земя в Америка

Семейство Емерсън, което е притежател на производителя на дървен материал Sierra Pacific Industries, е оповестено за най-големия притежател на земя в Америка през тази година съгласно годишната ранглиста, формирана от Land Report - американско списание, отдадено на частната благосъстоятелност върху земя в Съединени американски щати.

Според отчета Емерсън имат малко над 2,4 милиона акра (около 1 милион хектара) земя в щатите Калифорния, Орегон и Вашингтон посредством своя бизнес. Основана през 1947 година от Кърли Емерсън, през днешния ден Сиера Пасифик се ръководи от Арчи " Ред " Емерсън и неговите синове. Семейството е отпред на листата от 2021 година, когато придобива 175 000 акра в Орегон от Seneca Timber Company.

Вторият по величина притежател на земя е медийният магнат Джон Малоун, който има 2,2 милиона акра в Уайоминг, Ню Мексико, Флорида и Колорадо. Малоун е притежател на Liberty Media Corporation, чиито активи включват спортния шампионат Формула 1.

Челната тройка се добавя от създателя на CNN Тед Търнър, който има към 2 млн. акра, което съгласно някои специалисти се равнява почти на площта на националния парк Йелоустоун.

Магнатът в региона на недвижимите парцели и спорта Стан Кронке, притежател на редица огромни ранчота, е четвъртият по величина притежател на земя с 1,7 млн. акра. Семейство Рийд, притежатели на горската компания Симпсън Инвестмънт, заемат пето място в класацията с 1,66 млн. акра.

В класацията участваха още четирима притежатели на земя с повърхност над 1 млн. акра, измежду които семейство Ървинг от Канада (1,27 млн. акра), чиято корпорация има бизнес в региона на дърводобива, корабостроенето и търговията на дребно; кланът Бък (1,24 млн. акра), създател на веригата за бързо хранене Subway; семейство Сингълтън (1,1 млн. акра), притежатели на ранчота за добитък и коне, и Брад Кели (1 млн. акра), създател на тютюневата компания Commonwealth Brands.

В листата попадат още притежателят на Amazon Джеф Безос (№ 25 с 420 000 акра) и съоснователят на Microsoft Бил Гейтс (№ 42 с 275 000 акра), който през 2020 година е бил най-големият притежател на земеделска земя в Америка.

Чен Тянцяо, китайски жител, направил благосъстоянието си в онлайн игри, се причисли към листата за първи път и се трансформира във втория по величина самостоятелен притежател на американска земя от неамерикански жител след Ървингс, заемайки 82-ро място със 198 000 акра гори в Орегон.

Докладът за земята, който обгръща 100-те най-големи притежатели на земя в Съединени американски щати, се основава на данни от редица източници, в това число окръжни данъчни регистри, финансови доклади и корпоративни прессъобщения, както и на персонални разкрития от притежателите на земя или техни представители.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР