Семейство Арабаджиеви са пазили схемите за данъчни престъпления в мобилните

...
Семейство Арабаджиеви са пазили схемите за данъчни престъпления в мобилните
Коментари Харесай

Арабаджиев пред съда: Не разбирам какво общо имам с обвиненията

Семейство Арабаджиеви са пазили схемите за данъчни закононарушения в мобилните си телефони. Това разкриха по време на правосъдното съвещание в Специализирания углавен съд от прокуратурата.

Според държавното обвиняване предприемачите са разпореждали на близки до тях да убеждават обществено слаби лица да стават фиктивни притежатели на кухи компании. Дружествата правили симулативни интервенции, а оборотите им били връщани назад на предприемачите.

От прокуратурата показаха още, че злоупотреби е имало и в сдруженията захарен комбинат и "Виктория груп ", благосъстоятелност на семейството. В интервала от 2013-а до 2018 година Арабаджиеви не са внасяли Данък добавена стойност. В резултат на това вредите за страната били за милиони левове.

"Разбирам обвиняванията, само че не разбирам какво общо имам с тях ",заяви пред съда Ветко Арабаджиев, представен от "Канал 3 ".

Късно нощес предприемачът Ветко Арабаджиев беше екстрадиран от Испания в България. Това стана след решение на втори съд в Испания, който е почел настояването на Специализираната прокуратура за връщане на Арабаджиев.

Срещу него към този момент има повдигнато обвиняване за управление на образуване незаконна група и пране на пари. Същото е и обвиняването против брачната половинка му – Маринела. Засега няма решение от испанските управляващи за екстрадицията на Маринела Арабаджиева. Причината - производството за нея към момента не е завършило. По делото е упрекнат и синът на Арабаджиеви Вълчо. Наскоро той беше пуснат от ареста под гаранция от 500 000 лв..
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР