Семействата у нас намаляват - за едно десетилетие с 12%.

...
Семействата у нас намаляват - за едно десетилетие с 12%.
Коментари Харесай

Семействата в България се стопиха с 12% за 10 години

Семействата у нас понижават - за едно десетилетие с 12%. Причината - емиграция, пожеланото към този момент общуване без брак, и на първо място - общото понижение на популацията след 1985 година. Данните на Националната статистика демонстрират, че у нас има над един милион и 860 хиляди фамилии, обобщава Българска национална телевизия. Голямата част от тях, предстоящо, живеят в градовете. Въпреки, че от последните няколко години се следи и миграция към селата.

Сливен и Ямбол са градовете у нас с най-вече фамилии, които имат повече от две деца.

Според специалистите в Национален статистически институт в страната ни множеството фамилии са с едно дете. Обикновено разлики в броя на децата има сред обособените области.

" С най-голям дял с едно или две деца са София, Пловдив и Варна. Там към този момент са други настройките на хората и децата се отглеждат по друг метод. Повече се държи на качеството, а не на количеството. Области в които имаме висока раждаемост са Сливен, Монтана и Ловеч, като цяло там има по-висок дял на фамилиите с три, четири и повече деца. Това се дължи главно на по-високата раждаемост в тези области ", сподели Магдалена Костова - шеф на дирекция " Демографска и обществена статистика " в Национален статистически институт.

Данните от последното преброяването демонстрират, че близо 30% от фамилиите живеят в селата. 

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР