Семействата на записани в 1 и в 8 клас деца

...
Семействата на записани в 1 и в 8 клас деца
Коментари Харесай

До 15 октомври е срокът за еднократна помощ за първокласници и осмокласници

Семействата на записани в 1 и в 8 клас деца имат право на еднократна помощ от 300 лв. за началото на образователната година. Служебният заместител обществен министър Надя Клисурска посочи:

„ Срокът за подаване на заявките е не по-късно 15 октомври. За да получат тази еднократна помощ от 300 лева, няма да има рентабилен аршин и това е опция главните принадлежности, които са нужни за учениците, да бъдат закупени без усложнения от всички фамилии "

За първи път през тази година осмокласниците получават поддръжката и към този момент са отпуснати средства за 6200 деца. Заявленията се подават до дирекциите обществено подкрепяне по сегашния адрес. Това може да стане персонално на място, посредством лицензиран пощенски оператор или посредством системата за несъмнено електронно връчване с ПИК от Национален осигурителен институт или електронен автограф.

Помощта се изплаща на два транша. Първата половина след влизане в действие на заповедта за отпущането, а втората при започване на втория образователен период, само че единствено в случай че детето продължава да посещава учебно заведение. Вече отпуснати средства подлежат на връщане, в случай че детето не постъпи в учебно заведение, когато ученикът не продължи образованието си през втория образователен период или в случай че в границите на един месец е отсъствал повече от 5 образователни часа без уважителни аргументи.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР