Семействата на американците Бритни Грайнър и Пол Уилан, които се

...
Семействата на американците Бритни Грайнър и Пол Уилан, които се
Коментари Харесай

Посредник е помолен да съдейства за освобождаване на двама американци в затвори в Русия

Семействата на американците Бритни Грайнър и Пол Уилан, които се намират в затвори в Русия, са поискали подпомагане на частния договарящ Бил Ричардсън, с цел да се опита той да реализира тяхното освобождение, съобщи Франс прес. Смята се, че Ричардсън скоро ще посети Москва.

Новината за потърсеното подпомагане удостовери Мики Бергман, вицепрезидент на " Център Ричардсън за световен ангажимент ".

Баскетболистката Бритни Грайнър бе задържана през февруари в Русия и пледира отговорна за контрабанда на дрога, откакто бе хваната с течност за електронна цигара на основата на канабис. А Пол Уилан, някогашен началник по сигурността в компания за автомобилни елементи, е в затвор в Русия от 2018 година и бе наказан на 16 години за шпионаж. Той твърди, че е почтен.

Бил Ричардсън е някогашен посланик и министър, посветил се на деликатни задачи за освобождение на сънародници, държани от враждебни режими. Той не работи от името на американското държавно управление, само че работи неведнъж с безмълвното му единодушие.

Той взе участие в полемиките за освобождение на различен американец в Русия, някогашния морски пехотинец Тревър Рийд, освободен през април в подмяна на съветския жител Константин Яроченко.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР