Семействата, които се отопляват с природен газ, вместо с електроенергия,

...
Семействата, които се отопляват с природен газ, вместо с електроенергия,
Коментари Харесай

Отоплението с газ, вместо с ток, пести над 1 000 лева за отоплителен сезон


Семействата, които се отопляват с природен газ, вместо с електрическа енергия, пестят по почти 1 100 лв. за отоплителен сезон. Това демонстрират сметките на битовите клиенти на „ Овергаз Мрежи “ от октомври 2018 година до април 2019 година Средната месечна сметка за синьо гориво през зимата е 138 лв.. Ако газифицираните консуматори бяха употребявали същото количество електрическа енергия, с цел да поддържат високи температурите в домовете си, щяха да заплащат със приблизително 150 лв. повече на месец.

Домакинствата на газ осъществят икономии и през лятото. Синьото гориво продължава да е два пъти по-изгодно от електрическата енергия, а природният газ е повсеместен енергоизточник и се употребява освен за отопление, само че и за готвене и подряване на вода. Средната сметка за природен газ на фамилиите през лято 2018 е двойно по-ниска от тази на клиентите, употребявали ток за готвене и топла вода.

С програмата „ DESIREE Gas “ клиентите, които желаят да се газифицират, могат да се възползват от 30 % безвъзмездната финансова помощ от разноските за газификация на жилището, като получават и в допълнение финансиране в размер на 100% от цената за присъединение. Програмата цели да подтиква развиването на битовата газификация у нас, като обезпечи част от нужното финансиране, с цел да се заменят нискоефективните енергоизточници с природен газ.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР