Семейства на държани в плен в Газа израелски заложници засилват

...
Семейства на държани в плен в Газа израелски заложници засилват
Коментари Харесай

Натискът срещу Нетаняху за действия за освобождаването на заложниците става все по-силен

Семейства на държани в плен в Газа израелски заложници ускоряват натиска против премиера Бенямин Нетаняху да форсира дейностите за освобождението им. Около 130 заложници към момента се намират в плен на радикалната палестинска формация.

В последните седмици антиправителствените митинги стават все по-чести и прочувствени.

 

 
Искам да се обърна към вас от тази сцена, господин министър ръководител, Биби Нетаняху. Моля, върнете ги у дома непременно. Направете всичко допустимо да върнете Итай и всички останали живи вкъщи.
Снх – Брит Израели – братовчедка на заложника Итай Чен

Високопоставен представител на Хамас съобщи, че групировката ще отговори " доста скоро " на предложение от медиаторите, което включва продължителни паузи в боевете и поетапна замяна на заложници против палестински пандизчии.

 

 
Все още изследваме предлагането за помирение и до момента в който се намираме в тази фаза, не е допустимо да се приказва за несъответствия или разлики в мнението на управлението. Ние разгласяваме окончателното си решение, откакто сме проучили всички позиции, само че до момента израелската страна не е приела нито една самодейност и продължава експанзията си.
Осама Хамдан – член на политическото бюро на Хамас

Хамас отхвърля да освободи повече заложници, до момента в който Израел не приключи офанзивата си и не се изтегли от Газа.

Ислямистката формация се стреми към по-широко съглашение, което включва дълготрайно помирение, възобновяване на разрушената инфраструктура, повдигане на израелската обсада на палестинската територия и освобождение на пандизчии от израелски затвори.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР