Семейната компания на бившия американски президент Доналд Тръмп постигна сделка

...
Семейната компания на бившия американски президент Доналд Тръмп постигна сделка
Коментари Харесай

Тръмп продава хотела си във Вашингтон

 Семейната компания на някогашния американски президент Доналд Тръмп реализира договорка за продажба на правата върху хотел във Вашингтон, окръг Колумбия, за 375 млн. $, след което парцелът ще бъде ребрандиран на Waldorf Astoria, пишат Тhe Wall Street Journal и Bloomberg, като се базират на осведомени източници.

Базираната в Маями капиталова компания CGI Merchant Group ще придобие Trump International Hotel, ситуиран на по-малко от миля (1,6 км) от Белия дом на Пенсилвания авеню, настояват източници, които са отказали да бъдат посочени, тъй като диалозите са частни. Очаква се договорката да бъде приключена през първото тримесечие.

Купувачът възнамерява да отстрани името на Тръмп и да реализира договорка с Hilton Worldwide Holdings Inc. за превръщане на парцела в Waldorf Astoria, ръководена от Hilton.

Тръмп завоюва правата за създаването на хотела, ситуиран в постройката на остарялата поща във Вашингтон на Пенсилвания авеню, през 2012 година, когато нае постройката от федералното държавно управление. Хотелът беше скъп актив за Trump Organization и Тръмп отхвърли апелите за продажба на постройката, когато беше определен за президент. Самият хотел е благосъстоятелност на федералното държавно управление, само че е възложен за ръководство със период на наема за близо 100 години. Бившата Стара поща във Вашинтон разполага с едни от най-големите стаи за посетители в столицата.

Компанията на Тръмп полагаше упорити старания да продаде хотела от 2019 година, когато предложи цена от над 500 млн. $, заяви Bloomberg News.

CGI, отпред с основния си изпълнителен шеф Раул Томас, разгласи през предходната година проекти за партньорство с някогашната баскетболна звезда Алекс Родригес за фонд за покупка на хотели в Северна Америка и Карибите.

Хотелът е генерирал доходи за към 150 млн. $ за четири години, демонстрират данъчните заявления на Тръмп по време на президентския му мандат. Последната декларация, която обхвана цялата 2020 година и първите няколко седмици на 2021 година, демонстрира, че приходите на хотела са паднали до 15 милиона $, спрямо 40 милиона $ през 2019 година, макар че множеството хотели в огромните градове претърпяха обилни сривове по време на пандемията.

Въпреки че продажбата ще генерира съществени парични доходи за хотелската компания на Тръмп, тя ще коства упоритостите на компанията за съществено развиване на пазара, споделят хотелиерски анализатори. Хотелът във Вашингтон е украшение в портфолиото на семейство Тръмп. През 2012 година той надделя някои от най-опитните бизнесмени в бизнеса, в това число Marriott International Inc. и Hilton, за правата върху наема.

Обещанието на фамилията да похарчи към 200 млн. $ за ремонт и превръщане на пощенската станция от 19-ти век в съвременен първокласен хотел е била най-високото предложение, споделят осведомени. По време на управническия мандат на Тръмп в Белия дом хотелът се трансформира в обичано място за срещи на републиканците, привличайки почитатели, лобисти, депутати и бизнесмени преди срещите им с администрацията на Тръмп. Затова постройката беше източник на непрекъснати несъгласия, откакто критиците твърдяха, че непознати държавни управления и други групи по ползи могат да завоюват отзивчивост, в случай че резервират стаи в парцела, благосъстоятелност на компанията на някогашния президент.

Според документи, оповестени от комисията по контрол и промяна в Камарата на представителите, хотелът е генерирал доходи от непознати държавни управления за към 3,75 млн. $, само че въпреки всичко е изгубил повече от 70 млн. $ по време на престоя на Тръмп в Белия дом. The Trump Organization оспори отчета.

Пазарът за продажба на хотели се усъвършенства през 2021 година, макар че възобновяване бе най-силно за парцели в курортни дестинации. Засега пазарът във Вашингтон остава ленив, а заетостта на хотелите през туристическия август е била 54%, съгласно настоящи данни. Това е едно от най-лошите нива в Съединени американски щати.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР