Семейна двойка от село Голеш е в полицейския арест за

...
Семейна двойка от село Голеш е в полицейския арест за
Коментари Харесай

Три къщи в с. Краново изгоряха, заради горене на сухи треви

Семейна двойка от село Голеш е в полицейския арест за проявена немарливост, довела до пожар, който унищожил три къщи в село Краново. Произшествието е станало през вчерашния ден към 14:00 часа.

Мъжът /41 г./ и дамата /35 г./ били наети да почистят от суха растителност двора на частен парцел в селото. Вместо механично да отстранят листната маса, те я запалили и пожарът се популяризирал неконтролируемо в прилежащите дворове.

В гасенето на огъня се присъединили два екипа огнеборци от Участък – Кайнарджа и РСПБЗН-Силистра, както и общинското непринудено формирование, само че макар напъните им изгорели три необитаеми къщи, други четири били избавени.

Днес на местопроизшествието се прави оглед от дежурна оперативна група.

Мъжът и дамата са арестувани в полицейския арест за период до 24 часа. Работата по случая продължава.

***

Огнеборци от РСПБЗН-Силистра и 10 доброволци от общинското формирование на Кайнарджа загасили пожар в две стърнища, разпрострял се върху повърхност от 50000 кв.м. Огънят горящ през вчерашния ден към 15:50 часа в непосредствена непосредственост до село Полковник Чолаково. Десет къщи били застрашени от пламъците, само че огнеборци и доброволци съумели да ги спасят.

Няма материални вреди при други два пожара, зародили през вчерашния ден. Горели са боклуци в регионалния център и сухи треви в региона на село Зафирово. С произшествията се справили екипи на РСПБЗН-Силистра и Противопожарен сектор – Главиница.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР