СЕМ не успя да вземе решение за откриване на нов

...
СЕМ не успя да вземе решение за откриване на нов
Коментари Харесай

Повторният избор на нов директор на БНТ се отложи заради жалба

СЕМ не съумя да вземе решение за разкриване на нов конкурс за общоприет шеф на Българска национална телевизия в четвъртък, както се планираше в началото.

Причината - късно нощес е получена тъжба от един от участниците в предходния конкурс поради това, че той е преустановен без лъчение на фаворит.

Към момента няма обществена информация кой е внесъл жалбата.

Според ръководителя на Съвет за електронни медии Соня Момчилова - възможното разкриване на нов конкурс може да бъде компрометирано, в случай че съветът не се съветва по какъв начин да отговори на тази тъжба. До началото на събранието съставът на медийния регулатор не е съумял да направи такава правна информация.

Единственият член на Съвет за електронни медии, който е изискал да не се стопира началото на състезанието за Българска национална телевизия, е юристката Симона Велева от парламентарната квота. Всички останали са предпочели да отсрочат решението за последващо съвещание.

Докато не бъде определен нов общоприет шеф, Емил Кошлуков остава отпред на Българската национална телевизия.

В предходния несполучлив конкурс началото му беше сложено от Съвет за електронни медии на 5 май, а гласуването се организира на 29 юни - т.е. към 8 седмици след формалното решение за започване на процедурата.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР