„СЕМ има нужда от реформа. Сега имаме шанс да поправим

...
„СЕМ има нужда от реформа. Сега имаме шанс да поправим
Коментари Харесай

Александър Симов, БСП: СЕМ има нужда от реформа, предишната ситуация беше ненормална

„ Съвет за електронни медии има потребност от промяна. Сега имаме късмет да изправим малко нещата. Поставям си въпроса дали в този си тип той е нужен – това е един паразитен орган, който не работи и в избрани моменти служи като принуда върху избрани медии, може да унищожи всеки с санкции. “

Това съобщи националният представител от Българска социалистическа партия Александър Симов от парламентарната естрада.

„ По никакъв метод не мога да приема ГЕРБ, която 12 години жестоко кадрува в Съвет за електронни медии, която слагаше фрагменти с дипломи 3.89, в този момент да ми държи моралната рекламация за това какво ще се постави “, сподели още Симов по отношение на приемането на процедурни правила за предложение на претенденти за членове на Съвета за електронни медии. „ При всички положения ще е по-добро, който и да сложим за член на Съвет за електронни медии. Нещата малко ще се подобрят, тъй като предходната обстановка беше ненормална “, сподели още депутатът от левицата.

По думите му промяна в публичните медии не просто не се е случила, а сме станали очевидци на това по какъв начин публичните медии се трансформират в придатък на партия ГЕРБ. „ Видяхме социална телевизия, която слугуваше на ГЕРБ по всевъзможен метод. Сега това няма по какъв начин да се случи “, безапелационен бе той.

Според Александър Симов най-голямата мощ на това болшинство е, че вътре в него има мощ – нещо, което при ГЕРБ в никакъв случай не е имало. „ Ние знаем по какъв начин да дискутираме между тях, не сме съгласни постоянно, само че тъкмо това е гаранцията, че народна власт в този момент ще има, а няма да има желязната кубинка, която видяхме преди “, съобщи социалистът.

„ В последните 5 години, когато сме питали неведнъж за независимост на словото, тогава Съвет за електронни медии ни се смееше “, добави по тематиката Иван Ченчев, зам.-председател на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " и ръководител на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в Народното събрание. „ Съвет за електронни медии отвърна със смях на всяка едно наше запитване и сподели, че не е в техните преимущества по никакъв метод да вземат решение въпроси за независимост на словото. Кое е в техните преимущества? “, попита депутатът от левицата.

„ Освен, че Съвет за електронни медии нямат никакви преимущества, с изключение на, че станахме очевидци на какви ли не кавги вътре, само че на всичкото от горната страна си спомнете метода, по който беше определен генералният шеф на БНР “, съобщи от трибуната Иван Ченчев, обръщайки се към ГЕРБ с думите: „ Когато ние искахме генералният шеф на Българска национална телевизия, както и да се споделя, да не зависи и да върви на килимчето на премиера, както и да се споделя той, за малко повече пари от горната страна, тогава вашата група го отхвърли. И в този момент с трогателно слово да се вършиме по какъв начин сте загрижени, няма по какъв начин да приемем тази измама “. По думите на Ченчев има доста обстоятелства и условия, по какъв начин по тяхно време са се управлявали публичните медии.

„ Дайте да разясняваме и това, което се случваше в Българска национална телевизия – по ваше време се излъчваше тишина в ефир и вие единствено си констатирахте, а дори и ръкопляскахте. Ние направихме комисия, и тя го откри “, добави Иван Ченчев.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР