Селцето Сатра Брун в Швеция беше обявено за продажба, предаде

...
Селцето Сатра Брун в Швеция беше обявено за продажба, предаде
Коментари Харесай

В Швеция се продава село за $7,3 милиона

Селцето Сатра Брун в Швеция беше оповестено за продажба, съобщи CNBC. Известната с минералните си извори дестинация се намира на 124 километра от столицата Стокхолм, а цената му е 7,3 млн. $ или 70 млн. шведски крони.

То е учредено през 1700 година, когато доктор Самуел Скраге открива вода и купува земята в покрайнината, след което построява бунар, болница, черква и къщи, притеглен от възходящата известност на минералните извори по това време. Преди три века хората са считали, че къпането в и пиенето на минерална вода оказват балансиращ резултат върху цялостното здраве.

Поради тази причина, представителите на висшата класа в страната също построяват домове в селото, а земите там са им предоставени като подаяние. В Сатра Брун са издигнати чешми с топла и студена изворна вода за пиянство и бани, а Скраге е призовавал хората да пият и да се къпят в тези води всеки ден.
 Подходът на Швеция против Covid-19 към този момент дава резултати
Подходът на Швеция против Covid-19 към този момент дава резултати

Страната доближава плато, а стопанската система надалеч не понася подобен удар

Четири десетилетия по-късно земята и жилищата са купени от свещеник, а след гибелта му са наследени от университетът Упсала. Той има селото и парцелите над 250 години, преди те да бъдат купени от локални бизнесмени, които го трансформират в спа център, а в следствие започват и произвеждане и бутилиране на минерална вода.

Днес в Сатра Брун се намира един от седемте най-чисти извора в страната, а бутилиращият бизнес е част от договорката, която включва парцелите, измежду които са ресторант, хотел и баня, територията от 200 хиляди квадратни метра на самото село и още 1 квадратен километър неразвити площи. Правният статус на селото е сдружение с лимитирана отговорност, което съгласно локалното законодателство значи, че то може да бъде купено и от чужденци.
 Швеция стартира проби на държавна криптовалута
Най-голямата скандинавска стопанска система пуска държавна криптовалута

Никоя друга страна в света не употребява толкоз малко кеш

Сградите са строени през целия интервал от над три века от основаването на селото и дават " разходка във времето ", по думите на брокера Йонас Мартинсон от Christie " s International Real Estate, които ръководят договорката.

По данните на компанията за първокласно недвижимо имущество, оборотът на Сатра Брун за предходната финансова година е почти 34 млн. крони или 3,6 млн. $. Желаещите да станат неговите нови притежатели ще вземат участие в наддаване, което ще се организира на 31 май тази година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР