Селтик нанесе съкрушителна загуба 9:0 на Дънди Юнайтед в мач

...
Селтик нанесе съкрушителна загуба 9:0 на Дънди Юнайтед в мач
Коментари Харесай

Страховито 9:0 за Селтик срещу Дънди Юнайтед в Шотландия

Селтик нанесе съкрушителна загуба 9:0 на Дънди Юнайтед в мач от петия кръг на локалната Премиършип. С по един хеттрик се регистрираха Киого (15’, 40’, 45’) и Лиел Абада (50’, 59’, 77’), а останалите попадения бяха дело на Жота (45’), Йосип Юранович (55’) и Карл Старфелт (81’).

Играчите на Анге Постекоглу поведоха още в 15-ата минута посредством японеца Фурухаши, само че нищо не предвещаваше станалото след това. “Детелините ” внезапно взеха преднина от четири попадение на почивката, откакто се разписаха на три пъти в края на първата част, предава sportal.bg.

През второто полувреме изцяло деморазилирания тим на домакините съвсем не успяваше да сервира особена опозиция и попаденията сяка просто падаха като по табиет. Това е най-изразителната победа на Селтик от 12 години, когато също реализираха разлика от девет попадения и остана единствено на две попадения от рекордното 11:0 реализирано против Абърдийн през 1985-а.

Това бе и пета поредна победа за “детелините ”, с която те събраха 15 точки и още веднъж се върнаха на първото място в класирането, където са с две преднина пред огромния зложелател Рейнджърс.

Преди ден от Борнемут с 9:0 в мач от петия кръг на Висшата лига.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР