Селтик надви с 3:1 Хибърниън и продължава да има аванс

...
Селтик надви с 3:1 Хибърниън и продължава да има аванс
Коментари Харесай

Обрат запази перфектната домакинска серия на Селтик

Селтик надделя с 3:1 Хибърниън и продължава да има задатък от 9 точки пред Рейнджърс след 29-ия кръг в шотландското състезание. " Детелините " изоставаха с 0:1 на почивката, само че направиха поврат против останалия с човек по-малко противник и са безгрешни на личен терен през сезона - 15 победи от 15 мача. 

Нападателят на Хибс Тоди Ели Юан си изкара два жълти картона за 5 минути в средата на първата част и беше изпъден. Неговият тим обаче получи дузпа в 39-ата минута и Джошуа Кембъл откри резултата.

Селтик реагира незабавно при започване на второто полувреме и Жота изравни в 52-ата минута, също от дузпа. Натискът на гранда от Глазгоу даде резултат в заключителния интервал на дуела с попадения на запасите Хюн-Гю О и Сеад Хакшабанович. Това беше трета поредна победа на Селтик над този противник при голова разлика 13:2.

Рейнджърс имаше сложни моменти при гостуването си на Мъдъруел, само че завоюва с 4:2 и не позволи разликата със Селтик да се усили. Головете за " сините " означиха Джеймс Таверние, Фешън Сакала, Тод Кантуел и Малик Тилман. За домакините точни бяха Кевин ван Веен и Бевис Мугаби. Четвърт час преди края Калъм Слатъри от Мъдъруел получи червен картон.

Абърдийн затвърди положителната си форма с победен триумф против Хартс - 3:0. Интригата на " Питодри " завърши още до 28-ата минута, когато домакините осъществиха всичките попадения. Две от тях бяха дело на Дук, а един път се разписа Матю Полък. По този метод Абърдийн се приближи на 4 точки от " сърцата " в борбата за третото място.

Бившият халф на ЦСКА - София Греъм Кери игра 62 минути за Сейнт Джонстън при равенството 1:1 против Килмарнък. В другите мачове Ливингстън победи с 2:1 Рос Каунти и се настани на 6-ото място, а Дънди Юнайтед и Сейнт Мирън направиха 1:1.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР