Селта стигна до победа с 3:2 при гостуването на Виляреал

...
Селта стигна до победа с 3:2 при гостуването на Виляреал
Коментари Харесай

Селта се спаси от голям обрат във Виляреал

Селта стигна до победа с 3:2 при гостуването на Виляреал и се изкачи до десето място в класирането. Тимът от Виго нанесе своя удар в границите на 6 минути сред края на първото и началото на второто полувреме. Мендес откри малко преди почивката, а при започване на втората част Йокушлу и Макси Гомес се разписаха и значително взеха решение мача.

Карлос Бака се появи в игра в 55-ата минута и с две попадения в последните минути върна интригата, а домакините бяха близо даже до равнене, като в края удариха греда. Така обстановката на Виляреал продължава да бъде тежка, като отборът е малко над зоната на изпадащите с актив от 14 точки.

След умерено начало и двата тима започнаха да основават положения, само че тези на гостите бяха по-опасни. Браис Мендес удари греда в 18-ата минута с удар от дребен ъгъл. Виляреал провежда няколко положителни офанзиви, само че те завършваха с неточни удари. Яго Аспас още веднъж бе измежду най-активните играчи на Селта. Негов удар бе отразен в 41-ата минута, само че малко по-късно той откри Мендес, който прати топката в долния ляв ъгъл на Асенхо.

Celta Vigo cling on, winning 3-2 against Villarreal. At least they looked bloody sharp whilst doing so.

Is this the nicest kit in #LaLiga? pic.twitter.com/r2TtU8UHA0
— On The Continent (@otcpod) December 8, 2018 В началото на второто полувреме отборът от Виго нанесе още по-сериозен удар на противника с два гола в границите на две минути. Първо след центриране на Мендес Окай Йокушлу с глава направи резултата 0:2, а малко по-късно Макси Гомес усили задатъка на гостите. В идващите минути Селта продължи да господства и пропусна да вкара още попадения.

Виляреал се съвзе към края на мача и стигна до гол, дело на влезлия като запаса Карлос Бака, който се разписа от фаул. Бившият нападател на Милан и Севиля направи последните минути вълнуващи, откакто с глава вкара втория си гол три минути преди края и направи резултата 2:3. Домакините продължиха да атакуват и в 91-ата минута след удар Морено топката се удари в гредата.

ВИЛЯРЕАЛ - СЕЛТА 0:3
0:1 - Мендес (44)
0:2 - Йокушлу (49)
0:3 - Гомес (51)
1:3 - Бака (83)
2:3 - Бака (87)

СТАТИСТИКА
МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
КЛАСИРАНЕ

ПРОГРАМАТА НА ВИЛЯРЕАЛ
ПРОГРАМАТА НА СЕЛТА Примера дивисион 15 кръг, събота 8 декември  Виляреал 2:3краен резулат  Селта
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР