Селта и Севиля завършиха 1:1 в мач от 15-ия кръг

...
Селта и Севиля завършиха 1:1 в мач от 15-ия кръг
Коментари Харесай

Севиля и Селта взеха по точка за край на 2022 година

Селта и Севиля приключиха 1:1 в мач от 15-ия кръг на Ла Лига.

Двата тима излязоха един против различен на стадион “Мунисипал де Балайдос ” с мисълта за незабавна нужда от точки, с цел да се отдалечат от " рисковата зона ".

Домакините започнаха по-активно срещата и неколкократно пробваха рефлекса на стража на гостите Ясин Буну. Севиля пък контролираше повече топката, само че рядко прехвърляше половината на противника. Така разумното се случи в 33-ата минута, когато Габриел Вейга откри за Селта с прехвърлящ удар с десния си крайник. До края на полувремето не се случи нищо забавно и двата тима се отдръпнаха при резултат 1:0.

В началото на втората част Севиля пое самодейността и се опита да наложи напън в половината на противника. Това даде резултат и скоро гостите изравниха посредством Кике Салас, който вкара с глава. След попадението Севиля задържа самодейността и пропусна няколко благоприятни условия да означи втори гол. В 79-ата минута пък от Селта имаха искания за дузпа, само че те не бяха почетени от рефера. За сметка на това Карлес Перес получи жълт картон поради невъздържаните си реакции.

Проблемите за Севиля се завърнаха 4 минути преди края на постоянното време, когато Хосе Анхел Кармона получи втори жълт картон и остави своите с човек по-малко. В оставащите минути Селта натисна и опита да означи гол, с който да завоюва за първи път от седем мача насам, само че не съумя. Равенството за Севиля също задълбочи рецесията, тъй като с нея гостите освен, че останаха в зоната на изпадащите, само че и записаха следващ мач без триумф - последната победа за тях пристигна на 15 октомври против Майорка.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР