Селско училище постави с рекорд по финансова дисциплина“ – в

...
Селско училище постави с рекорд по финансова дисциплина“ – в
Коментари Харесай

Училище с рекорд по финансова „дисциплина“ – в 38 договора допусна 85 нарушения

Селско учебно заведение сложи с връх по финансова „ дисциплинираност “ – в 38 контракта за 86 хиляди лв. позволи 85 нарушавания и вреди за малко над 1000 лв., сочи информация в отчета на Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ).
Нередностите са открити при инспекция от Основно учебно заведение „ Д-р Петър Берон “ в село Филаретово, община Котел, област Сливен.
АДФИ е проверявала интервал от 10 години до каква степен е законосъобразно разходването  и отчитането на дотация, предоставена от държавния бюджет за доставка на храна за учебното заведение, договорите за хранене на учениците, подписани с директно договаряне, разноските за превоз на педагогическите експерти и учениците от с. Малко село до учебното заведение във Филаретово, договорите за транспорт на учениците с директно договаряне, транспорта на учителите с публичния превоз или със лични транспортни средства. В това число са разноските за доставка на гориво и договорите за тях, за строително-ремонтни работи, за образования на личния състав.  Откритите нарушавания са на Закона за счетоводството. Констатираните вреди за 1039 лв. са били възобновени.
Другият връх – изобщо с най-вече нарушавания от инспекцията в последното тримесечие на 2020-та година е Изпълнителната организация по медикаментите. Констатирани са 110 на брой нередности най-вече по Закона за лекарствените артикули в хуманната медицина. Там са тествани 23 контракта по 20 публични поръчки на стойност 4,4 млн. лв., като на управлението са формирани 4 акта за административно нарушаване.
 Двойно се е нараснал броят на ромските деца, които приключват учебно заведение Двойно се е нараснал броят на ромските деца, които приключват учебно заведение
Двойно се е нараснал броят на ромските деца, които приключват учебно заведение през последните 10 години, демонстрират резултатите от национално пред...
На последващо място е Средно учебно заведение „ Емилиян Станев “ във Велико Търново – с 91 нарушавания.
С най-голяма сума за нанесени вреди на бюджета е държавното сдружение „ ВиК “ във Враца – 692 581 лв., община Брегово – с 245 937 лева, и АЕЦ „ Козлодуй “ – с 261 115 лева Всички те са невъзстановени.
Най-много знаци за машинация – по пет на брой, са открити при инспекцията във„ ВиК –Шумен “ и Областната дирекция по сигурност на храните (ОДБХ) в Добрич.
С три знака за машинация е „ Националният съюз на трудово-производителните кооперации “, по два - ОДБХ в София област и Силистра, както и Държавно ловно стопанство „ Каракуз “. По един са открити на ОДБХ в Хасково и Пловдив.  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР