Селско трудови схеми! Местят човек на Гошо Гергов от МРРБ

...
Селско трудови схеми! Местят човек на Гошо Гергов от МРРБ
Коментари Харесай

Наместват човек на Гергов и Копринков, известен като „Мистър 10%“ в Автомагистрали ЕАД 


Селско трудови схеми! Местят човек на Гошо Гергов от Министерство на регионалното развитие на топло местенце в „ Автомагистрали “ ЕАД. Захари Христов е прочут като „ Мистър 10% “.

Филологът по обучение от село Ягодово е разследван от прокуратурата, само че му готвят комфортно местенце в държавната компания, оперираща със стотици милиони лв., научи АФЕРА от свои брилянтни източници.

Освободеният преди пет дни заместник-министър на районното развиване Захари Христов е разследван от прокуратурата по сигнал за корупция. По случая беше викана да даде показания и някогашният длъжностен министър на районното развиване арх. Виолета Комитова, която в този момент е народен представител от „ Български напредък “.

Разследваният случай е от времето, когато Захари Христов за малко беше зам.-министър на районното развиване в първия длъжностен кабинет на Стефан Янев през 2021 година Тогава Янев го освободи без да бъдат обявени публично претекстове. По-късно обаче стана ясно, че Захари Христов е желал подкупи, откъдето излиза и прозвището му „ Мистър 10% “.

Наглостта на момчето от село Ягодово идва от близостта му с олигарха Георги Гергов и съветника на президента Николай Копринков.

Още в първия длъжностен кабинет кръговете към Гергов са правили опит да стартират Христов за министър, само че не съумяват. Уреждат го с пост зам.-министър.

Христов, който отговаряше за тол системата, не се запомни с нищо значително, и се сбогува с поста си на заместник-министър по време на второто служебно държавно управление на Янев след сигнали от строителни компании за „ съмнителни практики “, изразяващи се точно в упоменатите нагоре 10%.

Строители настояват, че Захари Христов се опитвал да ходатайства за осъществяване на заплащания към избрани компании за сметка на останалите. Комисионната за услугата е била 10%, а срещите с представители на компаниите се състояли точно в родното му село Ягодово, което пък стана известно в общественото пространство, че там дворец има олигархът Георги Гергов.

Според формалната си биография Захари Христов има образователно-квалификационна степен „ магистър “ по бизнес администрация от Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “. Според хора, които го познават, обаче, той е бакалавър „ Българска лингвистика “ от Пловдивския университет, т.е. образованието му е уместно за преподавател по български език и литература, само че не и за зам.-министър на районното развиване. Разни квалификации, изписани в биографията му, се оказаха еднодневни обучителни семинари.

Христов обаче очевидно добре употребява земляческите си връзки с олигарха Георги Гергов и по тази причина се е озовал на пост без нужното обучение. „ Управлявал “ е месеци наред без никакъв ценз сдружения, които главно се занимават със строителство и поддръжка на републиканската мрежа и ВиК инфраструктурата.

Сега същият този Захари Христов към този момент е готвен за различен прекрасен пост в държавната компания „ Автомагистрали “ ЕАД, която от своя страна оперира със стотиците милиони за строителството на автомагистралите в България. Нищо, че не схваща от пътища. Нищо, че прокуратурата го проверява по сигнал за корупция!

Важното е, че от „ Пътя на копринката “ на Румен Радев.

Afera.bg
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР