Село в Турция е било изоставено от всичките си жители

...
Село в Турция е било изоставено от всичките си жители
Коментари Харесай

Никой не смее да влезе в изоставено турско село заради ...

Село в Турция е било изоставено от всичките си поданици поради необясними феномени, а през днешния ден никой не дръзва да влезе в него самичък.

Селото се намира в черноморския окръг Сакария, Северозападна Турция, и носи произхождащото от арабски език име Азем. Неслучайно по този начин се назовава и тип черна магия, имаща за цел да провокира несгоди на даден човек или обект. Историята е пресъздадена и в турския хорър " Азем: Черният дух " (Azem: Cin Karasi) от 2014 година

Според сведенията селото е едно от общо пет места в Турция, където се следи паранормална интензивност. То е било изоставено от жителите си още през 1921 година, когато почнали необяснимите феномени. Твърди се, че селото е било нападнато от демони. По това време там е имало 117 къщи и всички те били изоставени.

До 1921 година всичко си вървяло добре. Но внезапно земята престанала да бъде плодородна, а животните почнали да измират. Хората решили, че на селото била направена страшна магия.

Според легендата, един пастир дошъл от Източна Турция да работи, само че не му платили за труда. Той проклел селото. Хората имат вяра, че заклинанието към момента работи. Дори животните, които влизат в селото, изчезват безследно, написа onedio.com, представен от pochivka.blitz.bg.
Снимкa: Shutterstock  Никой не смее да влезе в изоставено турско село поради...

Друга история споделя, че преди време един имам влезнал в селото. Когато се върнал от Азем, той бил мълчалив. На арабски Азем значи " огромен " и " популярен ", само че също и " покровител ".

Днес никой не смее да пристъпи в рамките му. Дори тези, които знаят точното му местоположение, не го разкривали, с цел да не върви никой там.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР