Село Убрике в Южна Испания е красиво, но отдалечено. Няма

...
Село Убрике в Южна Испания е красиво, но отдалечено. Няма
Коментари Харесай

Испанското село, от което идват чантите на големите модни марки

Село Убрике в Южна Испания е красиво, само че отдалечено. Няма летище, нито гара и даже рейсовете са нередовни. Намира се посред котловина, обградена от високи планини, тъй че най-лесният метод за стигане до него е с автомобил.

Но даже пътищата основават неудобства поради многочислените завои и дупки. Най-близкият град е Севиля, на 75 км. Далеч от огромните фешън столици, като Париж, Ню Йорк, Милано и Лондон.

Общината е част от Пътя на белите села, туристически маршрут в доста общини в Андалусия, където всички къщи са в този цвят.
Но с изключение на туризма, има и друга доста значима активност в селото – занаятчийската работа с кожа. Убрике доставя кожени произведения за огромните фешън марки.

Тайнственост

Знае се, че Louis Vuitton, Gucci, Hermes, Chanel, Chloe, Loewe и Carolina Herrera употребяват занаятчии от региона за произвеждане на ръка на чанти и портмонета. Но съвсем никоя от тези марки не е подготвена да признае това.

Тайнствеността се дължи на страха, че някой ще се възползва и ще направи фалшификации – проблем, който би довел до огромни загуби за марките. Хуан Антонио Санчес, шеф на марката кожени произведения Ranchel, споделя, че огромните компании имат доста прецизни условия.

„ Трябва да подпишем контракт за конфиденциалност - както фабриката, по този начин и шефът, и всички чиновници “, споделя той. „ Всеки човек има самостоятелен контракт и не може да снима, нито да изнася дизайни или нещо друго, обвързвано с продуктите “, добавя Санчес.
Неговата марка, която наследява от татко си, към този момент четири десетилетия участва в промишлеността. Но Убрике е отдадено на кожата от повече време. Всичко почнало преди повече от 200 години и се ограничавало до ощавената кожа.

Най-големият производител в Испания

С времето нещата се развили към изисканите кожени произведения, на които в този момент общината дължи славата си. Кожата се доставя от други общини към този момент ощавена и локалните поданици се занимават с по-специализирани задания.

Над половината от тях работят в търговията с кожа, като създават огромна част от стоките, които се продават в Испания, само че също по този начин са снабдители на задгранични фешън марки.

Техниките, нужни за производството на артикули с толкоз положително качество, се предават от потомство на потомство. Санчес споделя, че множеството от съседите му са се сдобили с тези качества в младежките си години, до момента в който са следили работата на родителите си.

„ Тази техника може да се съобщи единствено от татко на наследник, защото е доста профилирана. Сякаш го носят в кръвта си “, отбелязва той.

Тези умения, усъвършенствани генерации наред, привлекли огромните марки, които разкрили качествата на жителите на Убрике, излъчени в множеството случаи от уста на уста.

Хосе Урутиа, създател на марката за обувки и изискани аксесоари La Portegna, споделя, че е научил от собствен прочут за скрития гений в Убрике. „ Поисках му образци и бях изумен от качеството на производството “, споделя той.

Повече четете ТУК
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР