Село Старомайорское в Донецка област е освободено от руските окупатори,

...
Село Старомайорское в Донецка област е освободено от руските окупатори,
Коментари Харесай

ВСУ освободи Старомайорское, украинската авиация нанесе съкрушителни удари на руските окупатори

Село Старомайорское в Донецка област е освободено от съветските окупатори, заяви украинският президент Володимир Зеленски. Това удостоверяват украински бойци във видео, оповестено в обществените мрежи от президента.
 
" Наш юг! Наши момчета! Слава на Украйна! ", разяснява той. " Благодаря на всички, които се борят за Украйна! Благодаря ви за освобождението на Старомайорское! Момчета, приветствам ви още един път ", прибавя Зеленски.
 

 
Украинският зам.-министър на защитата Анна Маляр написа в своя канал в Telegram, че украинските военни не престават да прочистват селището. 
 

 
Междувременно УНИАН заяви, че авиацията на Въоръжените сили на Украйна е нанесла съкрушителни удари на нашествениците.  " През миналото денонощие украинските водачи са нанесли 7 удара по регионите с дислокация на съветски войски и техника. В резултат на това нашата авиация ликвидира 1 система за противовъздушна защита на нашествениците, един команден пункт на руснаците, както и 8 ирански дрона камикадзе Шахед-136 и 5 разследващи БПЛА ", оповестиха от Генералния щаб тази заран.
 
Украинският военно-политическият наблюдаващ на групата " Информационна опозиция " Александър Коваленко пък разяснява пред телевизионния канал FREEDOM, че третият стадий от контранастъплението към момента не е почнал. Украинските военни към момента не са употребявали главните ударни групи за присъединяване в интервенцията.
 
Експертът означи, че в този момент в региона на Запорожие работят отряди с лимитирана функционалност и те са мощно затруднени от поставените от съветските нашественици мини. Коваленко посочи, че украинските бойци към този момент навлизат във втората отбранителна линия на руснаците в Запорожието. 
 
Ръководителят на Центъра за военноправни проучвания Александър Мусиенко пък съобщи, че с освобождението на Старомайорское се открива вероятности за по-нататъшно предвижване на украинската войска. " В Старомайорское борбите продължиха дълго време, тъй като там бяха добре укрепени позициите на съперника. Там съвсем всяко населено място е като дребна цитадела ", изясни той в ефира на украинския Канал 24.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР