Село Лозен очаква да приюти отрязаните фигури от Паметника на

...
Село Лозен очаква да приюти отрязаните фигури от Паметника на
Коментари Харесай

Фигурите от Паметника на съветската армия очаква хале в Лозен?

Село Лозен чака да приюти отрязаните фигури от Паметника на руската войска. След като стартира демонтирането му стана ясно, че в Музея за социалистическото изкуство няма място за него и се повдигна въпросът къде ще бъдат съхранявани частите от паметника, съобщи кореспондент на БГНЕС.


По неофициална информация съхраняването им ще стане в хале, близо до Националния учебно-логистичен център на БЧК в софийското село Лозен. Отрязаните фигури от върха на монумента към момента са там в центъра на София и не са поели към държавния парцел в село Лозен, където съгласно проектите на регионалната администрация би трябвало да бъдат съхранявани под защита.

Местните хора описаха пред БГНЕС, че собствеността на този обект е била трансферирана наскоро на регионалната администрация на София. През последните дни в него са видяни служащи, които да вкарват ток и да почистват изоставения обект. До момента не е доказано публично, че тъкмо тук ще бъдат преместени фигурите от ПСА.


Според графика, всички действия по скулптурите би трябвало да приключат до 11 януари. Очаква се решението на съда, а Министерството на културата и регионалната администрация би трябвало да отговорят - ще продължи ли демонтажът и при какви условия, откакто се появиха документи от МК, че демонтажът е трябвало да бъде преустановен още на 14 декември. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР