Село Крапец е сред предпочитаните места за свободно къмпингуващите. От

...
Село Крапец е сред предпочитаните места за свободно къмпингуващите. От
Коментари Харесай

Кога ще има регламент за дивото къмпингуване?

Село Крапец е измежду желаните места за свободно къмпингуващите. От община Шабла от години упорстват за правилник за дивото къмпингуване.

„ Регламент трябваше да има още през 2019 година, когато влязоха измененията в Закона за черноморското устройство. Трябваше да бъде издадена една разпоредба, която да дефинира разпоредбите за свободно къмпингуване и за всички да е ясно къде може да се случва това. Надявам се тази година новото държавно управление да обърне внимание и четирите министерства - на районното развиване, на околната среда и водите, на земеделието и на туризма, да излязат с тази разпоредба. Тя в действителност е подготвена, само че към момента не е видяла бял свят “, изясни пред bTV кметът Мариян Жечев.

Това най-вече младежи и фамилии от огромните градове

„ Големият проблем е с отпадъците, които всеки ден се генерират. Сега имаше дълъг уикенд за съседите ни от Румъния и бяха генерирани боклуци, които един камион не съумя да побере в понеделник сутринта. И това е единствено при започване на лятото. Проблемът за нас не е изхвърлянето в контейнера, казусът стартира по-късно с извозването “, уточни още той.

Плажът още веднъж влезе в полезрението на природозащитници и медии

„ Глемпингът е нова идея туризъм, който в този момент пробива на пазара. Бихме желали да имаме по-конкретни правила, които да следваме и пътят за узаконяване да е по-лесен “, изясни Николай Пейков от прилежащото село Тюленово, който е притежател на глемпинг зона.

„ Не ни харесва, че хората си оставят боклуците. Североизточното Черноморие е доста красиво и не можем да го замърсяваме по този метод “, уточни още той.

Още по тематиката – вижте във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР