Село Долни Цибър излиза на протест с блокада на главната

...
Село Долни Цибър излиза на протест с блокада на главната
Коментари Харесай

Село в Монтанско на протест заради проблеми с тока: Жителите се оплакаха, че изхвърлят храна

Село Долни Цибър излиза на митинг с обсада на основната улица на обитаемото място поради съвсем всекидневни спирания и проблеми с тока, заяви

Проблемът е от месеци: или стопира за през целия ден, или прекъсва по няколко пъти, или го няма за съвсем седмица. Непостоянството гори електроуредите в семействата.

Жителите на селото се оплакват, че се изхвърля доста храна - и от къщите, и от магазините.

Собственик на търговски обект е бракувал десетки килограми артикули единствено поради неприятен търговски тип, въпреки и в период на валидност, които даже елементът не могъл да избави.

" Хладилните витрини охлаждат от два до четири градуса. Като спре токът в осем часа сутринта, до следобяд в 16:30, те се подвигат на 27-8 градуса ", споделя неволите си Славчо Найденов, притежател на магазин.

Без ток лекарят в селото не може да издаде посоки за пациентите си, а готвачите в детската градина отиват на работа часове по-рано, с цел да " го заловен " и да съумеят да подготвят храна за децата. Липсата на електричество пречи и на образованието, което в Долни Цибър е стратегическа цел и е на особена респект.

" Имаме две професионални паралелки, едната е " кулинарство ", другата е " компютърна текстообработка ". От 15 септември до ден сегашен образователният развой мога да настоявам, че е провален ", споделя шефът на учебното заведение.

Вода в учебното заведение стига посредством хидрофорна помпа, която се зарежда с електричество. Когато него го няма, я няма и водата. На първо време тя ще се обезпечи посредством 1000-литров съд.

" За да можем да поддържаме по някакъв метод хигиената. Не знам дали ще се одобри от здравните управляващи, само че това можем да създадем и това вършим. Господата от ЧЕЗ, когато вършат графици, те не вършат координиране. Не може понеделник, вторник, сряда, четвъртък и петък да няма ток и то в границите на 8 часа, без да плануват някое прозорче, през което ние да реорганизираме нашата работа ", съобщи Славчев.

Прекъсванията в селото и региона са оповестени авансово и се дължат на планувани действия по реорганизация на мрежата, обясниха от електроразпределителното сдружение. И допълват, че изключванията ще продължат до края на септември.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР