Селищата в Пентели, северно от Атина, включително две детски болници,

...
Селищата в Пентели, северно от Атина, включително две детски болници,
Коментари Харесай

Атика в тежка битка с огъня

Селищата в Пентели, северно от Атина, в това число две детски лечебни заведения, бяха евакуирани, откакто във вторник избухна огромен горски пожар, който се раздели на доста разнообразни фронтове, до момента в който се разпространяваше към жилищните региони и в някои случаи доближи дворовете на къщите.

Самолетите за изхвърляне на вода стопираха да работят след 21:00 ч. заради липса на видимост. Горският пожар продължаваше да бушува неконтролируемо, разпалван от мощните ветрове, които се очакваше да се успокоят през нощта.

Тридесет и шест деца бяха евакуирани от детската болница Penteli и неотложно трансферирани в болничното заведение Agia Sophia. Успешно завърши и интервенцията по евакуация в държавното психиатрично заведение за деца в Дау, като 35 пациенти бяха трансферирани в болница Митера.

На жителите на Антуса, Дау, Неа Пентели, Драфи, Диони, Калитехниуполи и Дасамари беше изпратено известие за незабавна помощ.

Според представителя на противопожарната работа Янис Аротопиос силите, настоящи в региона, включват 420 пожарникари, 18 пеши единици и 85 транспортни средства, в това число водоноски. Операциите са били подкрепени от 28 румънски пожарникари.

Преди въздушните интервенции да спрат за през нощта, са били употребявани 15 самолета и 9 хеликоптера. Преустановяването на интервенциите доста усложнява напъните за преодоляване на пожара поради преобладаващите ветрове./БГНЕС, " Катимерини "

Атина / Гърция
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР