Селин Дион говори открито за медикаментозните си ексцесии - прекомерна

...
Селин Дион говори открито за медикаментозните си ексцесии - прекомерна
Коментари Харесай

Селин Дион проговори за злоупотребата с болкоуспокояващи преди диагнозата

Селин Дион приказва намерено за " медикаментозните си ексцесии " - несъразмерна приложимост на доста рискови медикаменти, в изявление за френската телевизия TF1 преди излъчването на документален филм, отдаден на заболяването, която я принуди да се отдръпна от сцената.

56-годишната канадка от години се бори с рядко неврологично заболяване, известно като Синдром на скования човек (Stiff person syndrome, SPS). За заболяването, която предизвиква мощни болки, затруднено придвижване и конвулсии, няма известно лекуване.

Заради болестта си Селин Дион не е в положение да изнася концерти от 2020 година

Документалният филм, озаглавен " Аз съм: Селин Дион ", ще се излъчи по Амазон Прайм Видео на 25 юни.

" Отмених доста концерти, самозалъгвах се, започнах да одобрявам медикаменти. Може би ще опитам противовъзпалително, спазмолитично или нещо друго ", споделя певицата за времето, когато болката е станала прекомерно мощна, по причина, която тя схваща едвам в края на 2022 година

" Започнах с дребни неща, до момента в който не стигнах до...много рискови лекарства, с цел да продължа ", признава още Селин Дион в изявлението, записано през май в Лас Вегас.

В отговор на въпрос на журналистката Ан-Клер Кудре дали е взимала " Валиум " (диазепам, бензодиазипин), Дион дава отговор: " Да, наред с други неща ".

По това време канадската певица няма сложена диагноза.

" В началото това помагаше. Но доста бързо се наложи дозите да се усилят. А когато достигнеш рисково равнище на медикаментите и те към този момент не работят, имаш два избора - да продължиш или да спреш да дишаш и всичко да завърши ", споделя още Селин Дион.

" Не понасяйте болката сами. Съгласете се да говорите за това и да потърсите помощ. Не страдайте сами ", приканва певицата.

Селин Дион, упомената при започване на юни от френски язвителен седмичник измежду изпълнителите, които би трябвало да пеят на откриването на Олимпийските игри в Париж на 26 юли, удостовери увереността си, че един ден още веднъж ще изнася концерти. " Не знам по кое време. Но ще се върна на сцената ", сподели тя.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР