Селфито остава една от най-предпочитаните функции при смартфоните. Това сочи

...
Селфито остава една от най-предпочитаните функции при смартфоните. Това сочи
Коментари Харесай

Проучване показва, че всяка година европейците публикуват по 597 селфита

Селфито остава една от най-предпочитаните функционалности при смарт телефоните. Това сочи ново изследване на международния смарт телефон бранд HONOR, което прави забавни разкрития за селфи културата в Европа. Според него известността им продължава да пораства, като 85% от европейците споделят, че си вършат повече селфита от по всяко време било преди. 35% от далите отговор пък споделят, че съгласно тях в бъдеще ще се комуникира само посредством изображения.

Бум на селфитата

Селфитата не са нов феномен, като най-големият им пик бе през 2013 година, когато Oxford English Dictionary избра „ селфи “ за дума на годината. Проучването на HONOR демонстрира, че през днешния ден селфитата са не по-малко известни, дори в противен случай – всяка година европейците си вършат по 597 такива фотоси. Това води и до възходяща потребност от смарт телефони със специфични селфи камери и AI технология, какъвто е и HONOR 9X – най-новият флагман на водещия бранд. Разглеждайки страните по настрана, излиза наяве, че Испания е решителен отличник в района със приблизително 728 селфита на човек, следвана от Италия (718), Германия (588), Франция (562), Холандия (520) и Англия (468). Противно на общоприетото разбиране, изследването демонстрира още, че мъжете във Англия и Холандия си вършат повече селфита на седмична база от дамите.

Себеизразяване посредством селфита

Според статистиката на HONOR европейците споделят с родственици и другари близо половината от всички фотоси, които вършат със смарт телефоните си (45%). Макар да им лишава едвам 11 секунди да решат дали селфито им подхожда, те прекарват приблизително още 26 минути преди да решат да го качат в обществените мрежи. От една страна, това свидетелства за наклонността да споделяме моменти от всекидневието си с близките, само че от друга демонстрира, че сме доста деликатни и премисляме добре облика, който си сътворяваме онлайн.

Автентичното наличие набира популярност

Интересен резултат от изследването на HONOR е и наклонността за шерването на все по-естествено наличие. В унисон с световното придвижване против нереалистичните показа за хубост, които се постановат, от ден на ден европейци, изключително тези сред 16 и 29 години (63%), си разгласяват селфита без грим и с известния #nofilter хаштаг.

Добрият, неприятният и злият – селфитата към този момент улавят всичко

Смартфоните са се трансформирали в неизменима част от живота на съвсем всеки човек, а вследствие на това се появиха и напълно нови селфи категории като „ селфи след подготовка “, „ селфи незабавно след пробуждане “, „ селфи с домашния любим “ и други. Проучването демонстрира, че европейците са все по-склонни да споделят персонални моменти от всекидневието си, загърбвайки опитите да показват единствено „ съвършения живот “.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР