Селекционерът Пламен Константинов бе изключително доволен от победата на националите

...
Селекционерът Пламен Константинов бе изключително доволен от победата на националите
Коментари Харесай

Селекционерът на България: Победата над Канада за нас е като Сталинград

Селекционерът Пламен Константинов бе извънредно удовлетворен от успеха на националите над олимпийския първенец Бразилия с 3:2 гейма, в последния мач от шампионата във Волейболната лига на нациите, който се организира във Варна.

" Бразилия и на табла да ги биеш е влиятелно. Хубава победа, веселя се за момчетата, за публиката и за всички. Една победа над Бразилия постоянно дава самочувствие и изключително се претърпяват такива моменти. Смятам, че всички останаха удовлетворени от резултата и завършека на акцията у нас. Ако всички играят добре, както в мача с Канада, няма потребност да се трансформира състава. Но когато нещата не вървят, се търсят разновидности. В последна сметка това е Бразилия и би трябвало да отдадем нужното и на тях. Имаше обстановки, в които те ни надиграха. В такива мачове е малко евентуално да се победи с 3:0. Хубавото е, че след триумфа над канадците запазихме този образ и това предпочитание в игрището.

Отборът ни е с доста промени и има потребност да се настрои, да играе дружно и да стартира отборна игра. Затова обаче би трябвало време. Дори мисля, че по-бързо от нужното идва сработката и играта. Доста от момчетата не са играли дружно. Логично е в един интервал да се вижда усъвършенстване. Жалко че няма да запазим до края този състав, ще дам отмора на някои от момчетата, не желая да потроша по-опитните състезатели. Имаше изгубена убеденост и тези хора трябваше да повярват, че в тази групировка могат да бият. А по какъв начин да повярват? Само като бият съществени тимове или най-малко играят наедно с тях. Победата над Канада за нас е като Сталинград. Ако не бяхме спечелили против тях, можехме да потънем до края на шампионата ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР