Селекционерът на унгарския национален отбор по футбол Марко Роси даде

...
Селекционерът на унгарския национален отбор по футбол Марко Роси даде
Коментари Харесай

Селекционерът на Унгария доволен от разгрома над България

Селекционерът на унгарския народен тим по футбол Марко Роси даде позитивна оценка на извоюваната европейска подготовка против България (3:0), като открои Доминик Собослай. Плеймейкърът на немския Република България Лайпциг изигра първия си мач като капитан на тима и означи страховит гол от директен свободен удар.

" Първото полувреме беше може би най-хубавото полувреме, което можех да изживея на пейката на националния тим. Спомням си обаче, че изиграхме един от най-хубавите мачове против Турция през 2020-а, само че тогава не вкарахме гол, тъй че може би през днешния ден беше най-хубавият ", проучва Марко Роси. 58-годишният някогашен бранител е отпред на унгарците от 2018-а година, като преди този момент има два интервала отпред на един от известните отбори в страната - Хонвед (Будапеща).

" Започнахме срещата доста добре и считам, че Доминик Собослай изигра най-хубавия си мач до момента в националния тим. Фактът, че той носи капитанската лента, му даде отговорност, която съумя да оправдае. Той към този момент е израснал и зрял за тази задача ", сподели той.

Роси, който управлява 51-ия мач на националния тим на Унгария изясни по какъв начин са се показали доста добре през първото полувреме, само че не е било елементарно да запазят централизация през второто, най-много поради успокояващата преднина от три гола.

" Имаше две или три обстановки, които българите сътвориха, само че можеше да бъдат избегнати. И несъмнено, можехме да вкараме повече голове. Бих желал да поздравя целия тим и щаба ", сподели още опитният италианец.

След това той описа и елементи от съблекалнята, както и какви тактически задания е поставял, къде е видял българските проблеми.

" Вярвах на момчетата, защото видях каква работа свършиха през миналите дни, по какъв начин се пробваха да поправят грешките след мача с Естония. Но да си призная, самият аз не съм мечтал за подобен старт. Нашият проект беше постоянно да претрупваме с преса противника от едната страна - от време на време отдясно, от време на време отляво. Казах им да го вършат по този начин, където те усещат опция за това на терена. През първото полувреме това се случи отдясно, през второто полувреме отляво ".

" И Доминик Собослай, и Роланд Шалай имат свободата да се движат, където желаят, и усетиха тези обстановки чудесно. Дал съм им независимост. Това, което беше решено като наложителна тактичност, е да нападаме високо противника. Българите постепенно взимат решения и това е превъзходен късмет да отнемем топката ", приключи Роси, който с днешната победа става сполучлив треньор номер 3 в историята на унгарския футбол.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР