Селекционерът на Швеция Яне Андершон и капитанът на отбора Виктор

...
Селекционерът на Швеция Яне Андершон и капитанът на отбора Виктор
Коментари Харесай

Шведите: Нямаше как да продължим да играем

Селекционерът на Швеция Яне Андершон и капитанът на тима Виктор Линдельоф разкриха по какъв начин се е стигнало до решението за преустановяване на евроквалификацията с Белгия на полувремето при резултат 1:1 поради терористичен акт. Последовател на " Ислямска страна " умъртви двама последователи на гостите в Брюксел преди срещата. 

  " Слизам на почивката и получавам тази информация и незабавно чувствам, че е изцяло нереална по някакъв метод. В какъв свят живеем през днешния ден? Ужасно скърбя ", сподели Андершон.

" Когато започнахме да приказваме за това с играчите, бяхме 100% единомислещи, че не желаеме да играем, от почитание към потърпевшите и техните фамилии ", продължи селекционерът на Швеция, представен от " Афтонбладет ". 

По тематиката приказва и Линдельоф. " Опитах се да приказвам с всички играчи за това по какъв начин се усещат и тогава почувствах, че би трябвало да приказвам с белгийските футболисти и да обясня по какъв начин виждаме обстановката. Както сподели Яне, бяхме доста ясни, че не желаеме да продължим мача. Обяснихме всичко на белгийците и те изцяло се съгласиха ". 

" Тези, които са довели фамилиите си или другари тук, желаеха да се опитат да се свържат непосредствено с тях и да видят, че са добре. Мисля, че екипът ни по сигурността се оправи доста добре и ни изясни обстановката. Те ни успокоиха и споделиха, че стадионът е най-безопасното място в Брюксел сега. Чувствахме се много сигурни там, макар че хората започнаха да се тормозят ", добави той. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР