Селекционерът на националния тим на България по баскетбол Росен Барчовски

...
Селекционерът на националния тим на България по баскетбол Росен Барчовски
Коментари Харесай

Барчовски обяви състава за мачовете с Литва и Босна


Селекционерът на националния отбор на България по баскетбол Росен Барчовски разгласи група от 14 състезатели за последните два мача от първата фаза на международните квалификаци. Нашите са домакини на 1 юли в Самоков на Литва, а три дни по-късно гостуват в Сараево на Босна и Херцеговина.

" При всички положения ще са подсилени двата тима, само че ние също се ускоряваме с състезател от топ 5 на Евролигата. Нашият тим закупи самочувствие да играе като еднакъв с всевъзможни противници. Ние не се опасяваме, а си имаме вяра. Аз вътрешно имам вяра, че може да спечелим най-малко единия мач. С това би трябвало да почнем – с религия и предпочитание, тогава може да компенсираме всичко. Трябва да имаме религия и почит, само че да не се плашим от другите тимове. Аз съм оптимист ", сподели Барчовски на конференция по-рано през днешния ден в София и добави, че не чака подценяване, защото резултатите в първия стадий от международните квалификации важат и за идващия стадий на пресявките.

 

" Доста години съм водил националния тим в най-различни квалификации и цикли, само че в този момент имаме нов формат, в който мачовете са безусловно след края на шампионатите. Това ще е едно необичайно лято. Имаме два разновидността пред нас. Първият е, в случай че се класираме, през август стартира идващият стадий на международните квалификации. При вторият, в случай че не се класираме напред, през лятото стартират предварителните квалификации за идващото Европейско състезание ", разяснява селекционерът на държавния отбор на България.

 

Той добави, че състезателите ще би трябвало да бъдат ангажирани съвсем цяло лято. " Това ще е огромен проблем за всички, само че освен за нас. За мен най-важното е, че Евролигата не взеха решение да създадат мачове през лятото и ще може да употребяваме Александър Везенков след този приказен сезон, който прави ", добави Барчовски.

 

По мотив контролата със Сърбия, която следва на 26 юни в град Ниш, селекционерът акцентира, че поканата е пристигнала от сръбска страна в лицето на старши треньора на мъжкия състав на западната ни съседка Светислав Пешич. " За нас това е значим знак, тъй като поканата пристигна от тях, че националният ни тим е постигнал положително равнище. Те не играят, с който и да е ", сподели още Росен Барчовски.

 

" Най-доволен съм, че към днешна дата всички играчи са здрави. Единствено Александър Везенков и Емил Стоилов не престават с мачовете си, другите към този момент почиват. Убеден съм, че всички ще дойдат стимулирани. Щабът си остава същият ", съобщи селекционерът.

 

Той още веднъж посочи, че тимът е бил удовлетворен от семейството си в Ботевград, само че по непреодолими организационни аргументи, идващото домакинство ще е в Самоков. Росен Барчовски прикани хората от града да поддържат националния отбор на България във значимия мач против Литва на 1 юли в " Арена Самоков ".

 

" Не е елементарно да се ръководи спортната форма, тъй като играчите са завършили в мачовете си в друго време. Всичко би трябвало да се сглоби в едно. Изработили сме специфична самостоятелна стратегия за всички. Ще би трябвало да се пипа доста деликатно. От 4 юли ще имат 25 дни някъде, с цел да си починат и да се възстановят ", изясни треньорът на националите.

 

" Надявам се Станимир Маринов да остане здрав, тъй като се вижда по какъв начин играе и в националния отбор и какво направи за Балкан. Дай, Боже, единствено да е здрав. Той е ужасно стимулиран, играе с цялостни сили в националния и момчетата го харесват ", разяснява Барчовски и добави, че натурализираният американ Дий Бост се чака да дойде от Съединени американски щати на 22 юни.

 

Колкото до новото име в състава – Иван Алипиев, Росен Барчовски съобщи, че той е доста надарено момче. " Вече от към месец е тук и тренира. В състава трябваше да бъде Евгени Хаджирусев, който си заслужи мястото и аз държах да го имам него в тима, само че при него има някакъв персонален миг, не желае да бъде в състава сега, премисля си нещата. Затова реших, че в този момент е моментът да дам късмет на Иван Алипиев. Трябва да мислим и за бъдещето ", сподели Барчовски.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР