Селекционерът на националния отбор по волейбол на България Пламен Константинов

...
Селекционерът на националния отбор по волейбол на България Пламен Константинов
Коментари Харесай

Пламен Константинов е доволен от играта срещу Словения

Селекционерът на националния тим по волейбол на България Пламен Константинов приказва просторно след загубата с 0:3 в мач от група В на Европейското състезание по волейбол против Словения във Варна. Въпреки провалянето България продължава напред и в 1/8-финалите ще се изправи против солидния тим на Франция. Представянето против Словения обаче дава мотив за оптимизъм на Константинов.

" Съжаляваме, несъмнено, че не се възползвахме от възможностите, които имахме. Имахме опция да затворим най-малко два от трите гейма и не успяхме. Контраатаката ни не сработи в края на гейма и не успяхме да решим нито една обстановка, която беше основна, с цел да спечелим и да удължим мача. Хубавото е, че най-хубавата игра, която показахме на това Европейско състезание, беше през днешния ден. Парадоксалното е, че загубихме с 3:0.

Малко удължихме интервала на терзание, само че не съм чак толкоз сюрпризиран. В последна смета един тим би трябвало да си извърви пътя. И той минава и през някакви неприятни моменти. Хубавото е това, което се видя през днешния ден. За мен през днешния ден играхме волейбол на най-високо равнище.

Силно се надявам, че ще влезем в един осминафинал с Франция с инерцията от този мач. Загубата си е загуба и несъмнено тя тежи, само че аз мисля, че всеки, който се интересува от волейбол, е видял играта на тима и може да я оцени. Аз мисля, че самите състезатели усетиха, че през днешния ден играха както би трябвало и това няма метод по какъв начин да не ти добави малко убеденост.

Така че е хубаво, че влизаме във етапа с един подобен мач, без значение че е загуба, само че по този метод изигран.

Дяволът е в детайлите, тъй че тези дребни моменти вършат разликите сред положителните тимове и шампионските тимове, дребните неща са най-важните елементи, които са завършващата фаза на играта на един тим. И за жалост те идват последни, когато градиш тим, само че отново споделям - в случай че играем по този начин, за мен това е позитивен сигнал.

Резултатът е най-важното нещо, всички избират да направиш една грозна победа от красива загуба, само че за хората, за почитателите, които са пристигнали в залата - успеха ще ги зарадва повече.

Нас ни радва и играта, мен персонално ме радва повече положителната игра, в сравнение с самият резултат. Така че се надявам да съхраним тази игра и за етапа на елиминациите. Словения няма по какъв начин да даде отмора на състезатели, тъй като тези мачове дават и точки за ранглистата.
 България oтстъпи на Словения и ще се изправи против Франция на 1/8-финалите на ЕвроВолей
България oтстъпи на Словения и ще се изправи против Франция на 1/8-финалите на ЕвроВолей

В обособените елементи България отстъпи с 29:31, 22:25 и 30:32

Словения се бори да се класира за Олимпиадата по ранкинг. При нас това не може да се случи и ние по тази причина не гледаме точките. Но те имат действителен късмет след довеждане докрай на трите квалификационни шампионата да влязат в петицата на най-хубавите по рейтинг некласирали се, които ще запълнят 12-те на Олимпиадата. Така че поради това нещо на Словения ѝ беше значим мачът през днешния ден.

Франция е тим с детайли, не е единствено силов волейбол. Не е елементарно да се играе против такива тимове, само че отново споделям, че за мен персонално няма изключително значение къде ще направиш огромната крачка - дали на осминафинал, или на четвъртфинал.

Може да се окаже, че е някакво преимущество, че е първи мач. Не е невероятно, тъй като въпреки всичко французите ще дойдат тук, ще забележим по какъв начин ще привикнат към залата, която въпреки всичко има някои особености и се надяваме и това да е в наша изгода до някаква степен. Но е парадокс да разчиташ единствено на това, с цел да спечелиш против сегашния олимпийски първенец. Играта ни през днешния ден ни дава повече очаквания, в сравнение с някакви други нюанси, на които да разчитаме. Двубоят с Франция е на 8 септември ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР