Селекционерът на националния отбор по футбол Младен Кръстаич говори пред

...
Селекционерът на националния отбор по футбол Младен Кръстаич говори пред
Коментари Харесай

Младен Кръстаич преди мача с Черна гора: Няма да е лесно - Футбол /> var offcatid = 18793;

Селекционерът на националния тим по футбол Младен Кръстаич приказва пред медиите преди първата подготовка за Евро 2024 в група G. " Лъвовете " посрещат в петък в Разград Черна гора в устрема си да продължат серията без загуба, само че и да вземат преимущество в битката за едно от първите две места.

От първичния му лист отпаднаха Димо Кръстев, Доминик Янков и Илиан Стефанов. Защитникът на Лудогорец Антон Недялков пък е в лагера, само че не тренира пълноценно.

" След четири мача - две в Лигата на Нациите и две другарски, и четири месеца пауза, пристигна ред на европейските квалификации. Направихме един тим с много млади и амбициозни, съвършени играчи. Свършихме добра работа, започнахме да го построяваме с няколко опитни и доста качествени и млади.

И поставихме основите на един добър тим. Сега след контролите пристигна ред на битката за точки. Трябва да бъдем деликатни. Групата е тежка. Всички наши противници са от нашия район, Сърбия е любимец номер 1, Унгария е мощен тим. Черна гора е с играчи, които желаят да се потвърдят. Неудобен тим са, няма да е елементарно. А Литва е тим, който може да ти направи проблеми ", сподели Кръстаич.

" Очаквам от своите играчи да дадат максимума. Нашата цел е да продължим работата, да покажем максимулна централизация. И да продължи наклонността на почитателите - доверието към тях да се завърне ".

Попитан дали футболистите са подготвени физически и душевен за мача, треньорът отговори: " Физически не можем нищо особено да създадем. Теренът демонстрира кой на какво е подготвен. Когато приключи тренировката, ще стане явен състава. От 3-4 дни имам концепция по какъв начин да наподобява 11-те на терена. Разполагам с задоволителен брой млади играчи. В състава може да има както познати, по този начин и непознати имена. Важното е те да покажат най-хубавото против Черна гора ".

След това той се спря и на съперника: " Очаквам тежък мач, имат по-опитни от нас футболисти, мачът евентуално ще бъде равносилен, само че имаме нужните качества за победа. Играем мач за мач. В живота на човек е несъмнено, че човек може единствено да почине. Нищо друго не е ясно авансово. Трябва да се даде максимума. Нямам срещу да играем неприятно и да печелим, в случай че зависи от мене. Има мачове, в които съпреникът не ти разрешава да играеш на равнище, само че не знаеш какво да очакваш и това прави футболът забавен ".

След това на Кръстаич беше заложен въпрос за какво Чочев не е поканен в националния тим, а и какви са задачите, сложени му от управлението на БФС? " Бъдете спокоен, кой идва и кой не идва, това е моя работа ".

Относно задачите, той отговори: " Къде бяхме преди една година? Колко български играчи играят в българската лига? Когато пристигнах, споделих ще направя тим, който да отговори на европейските стандарти. Като динамичност и като физика. Започнахме да построяваме този тим с млади играчи. Футболът е дълготраен развой, не може с един мач да се класираш на Европейско и на Световно. Ако зависи от мене, непрекъснато ще бъде по този начин. Играчите би трябвало да играят за страната си, а не да идват на туризъм, както съм чувал, че е било преди този момент. Единствения метод да върнем доверието е да реализираме резултати ".

" Тези въпроси не са единствено тука - типични са за всички балкански страни, коай е в тима и кой го няма. Аз самият си оказвам напън, с цел да реализираме най-хубави резултати. Така е в живота, по този начин е в спорта ", приключи Кръстаич.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР