Селекционерът на националния отбор на Португалия Фернандо Сантош с завидно

...
Селекционерът на националния отбор на Португалия Фернандо Сантош с завидно
Коментари Харесай

Сантош: Португалия е фаворит за титлата

Селекционерът на националния тим на Португалия Фернандо Сантош с забележително самочувствие отговори на въпросите " кой е любимец на Мондиала? " и " кой тим ви хареса най-мното до момента, той отговори: " Португалия ".  Утре отборът му излиза против Швейцария в конфликт от осминафиналите на Световното състезание в Катар.

" Швейцария е извънредно рисков противник. Два мощни тима се срещат. Мачът е непредвидим. Швейцарците биха споделили, че те са фаоворити и това е обикновено. Ние пък имаме вяра, че ще продължим напред. Те не играят неотдавна дружно, дълго време са дружно. И това се видя в мача против Сърбия, когато изоставаха с 1:2 в резултата, а действаха изцяло умерено. Те мното добре знаят какво желаят. Не чакам да се пазят. Ние имаме огромни отговорности, тъй като представляваме Португалия. Винаги е добре да усещаш адреналина да защитаваш страната си. Искаме да спечелим и го желаеме доста ", добави португалецът.

" Не знам за Роналдо и Ал Насър, не съм приказвал с него на тази тематика. Това е негов избор, негово решение. Дори не бях схванал, научих доскоро. Той е напълно фокусиран върху Световното състезание и желае да помогне на тима ", сподели Сантош за възможното прекосяване на Кристиано Роналдо в Саудитска Арабия.

" Не имам вяра на изследванията, тъй като не ги чета. Не виждам вести, защото съм ангажиран с тренировките. Откакто съм поел тима през 2014 постоянно съм желал да направя единствено най-хубавото за Португалия ", сподели треньора за анкета във вестник " А Бола ", съгласно която 70% от почитателите в страната не желаят Кристиано Роналдо да е титуляр.
 Фернандо Сантош: Въобще не ми хареса това, което направи Кристиано Фернандо Сантош: Въобще не ми хареса това, което направи Кристиано
" След 1966 имаше дупка в представянето на Португалия. Дори не мога да го обясня. Имали сме мощни тимове и футболисти, които можеха да реализират доста. Но такава е историята на футбола. След 90-те години започнахме да се класираме постоянно, а последните 20 години сме непроменяемо на огромни шампионати. Сега имаме по-голям късмет да достигнем край и да го спечелим ", счита Сантош.

" Рафаел Леао има голям капацитет. Той обаче има и естествените проблеми на футболисти, които имат повече независимост в клубния си тим. Прави големи старания, само че има играчи, които изпъкват в един тим и по-малко в различен. Това не лишава нищо от качествата му и от доверието, което имам в него ", приключи Фернандо Сантос. 

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР