Селекционерът на националния отбор на Мароко Уалид Реграги е сигурен,

...
Селекционерът на националния отбор на Мароко Уалид Реграги е сигурен,
Коментари Харесай

Уалид Реграги: Африкански отбор ще спечели световната титла след 15-20 години

Селекционерът на националния тим на Мароко Уалид Реграги е сигурен, че африкански тим ще стане международен първенец след 15-20 години. Той съобщи това на конференцията след загубата от Хърватия в мача за трето място на Мондиала в Катар. Реграги си сложи като цел отборът му да завоюва идната Купа на Африканските народи, която ще се организира в Кот д`Ивоар през 2024 година.

" Поздравления за Хърватия, те са доста добър тим, който заслужава третото място. Имат доста опит. Ние не бяхма на равнището, на което искахме, изключително през първото полувреме. След почивката бяхме по-добре, само че те съумяха да запазят резултата. Разочаровани сме, само че на следващия ден, като се събудим, ще си дадем сметка какво сме постигнали. Браво на играчите, те дадоха всичко ", сподели треньорът.

" Ще запазя доста моменти от това Световно състезание - всяка наша победа, мароканският народ, който бе по улиците, фактът, че Негово величество също чества триумфите с хората. Това демонстрира, че имаме огромно въздействие и, че успяхме да обединим нацията за месец ", добави той.

" Играхме единствено против огромни тимове, единствено огромни мачове. Показахме, че в Африка работим, учим се. Целта на Африка и на Мароко е да завоюва Световното състезание един ден. Това ще ни сложи напрегнат ", счита Реграги.

" В началото на шампионата имахме 0,001% късмет да спечелим купата, влязохме във финалната четворка. Сред четирите най-хубави тима в света сме. Ако ми бяхте споделили това преди шампионата, всички щяхме да се подпишем. За 2026 години ще имам повече опит и може би ще трансформира някои неща. Но би трябвало да почитаме футбола. Франция е по-силен тим от нас, Хърватия е по-силна от нас. Трябва да работим ", сподели още селекционерът.

" Накарахме децата да мечтаят да станат професионални футболисти. Това няма цена. С такива мачове един ден ще спечелим купата. Моуриньо приказва за ДНК на успеха, добре, значи това ДНК го има и националният тим. След 15, 20 години съм уверен, че африкански тим ще завоюва международната купа, тъй като учим. Имаме към този момент основа, би трябвало да градим. Това ДНК е за целия континент ", добави мароканецът.

" Ние сме едно от най-хубавите африкански генерации. Но споделих на играчите в съблекалнята: " Ако желаете да влезете в историята, би трябвало да спечелите Купата на африканските народи. Преди да бъдем царе в света, би трябвало да бъдем царе вкъщи ", приключи Уалид Реграги.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР