Селекционерът на националния отбор на Гана Ото Адо винаги е

...
Селекционерът на националния отбор на Гана Ото Адо винаги е
Коментари Харесай

В Гана знаят как да спрат Хюн-Мин Сон

Селекционерът на националния тим на Гана Ото Адо постоянно е предполагал, че Хюн Мин Сон ще има страхотна футболна кариера, като изрази възхищението си от характера и дисциплината, които демонстрира капитана на Република Корея.

Република Корея и Гана си дават на следващия ден среща в група Н на Световното състезание по футбол, като азиатците са с точка. А Черните звезди на Африка отстъпиха с 2:3 на Португалия в исторически мач за Кристиано Роналдо.

Сон се възвърне от контузия в окото, която получи на мача с уругвайците, само че против Гана ще рита с защитна пластмасова маска на лицето. А Ото Адо, който е работил със Сон по време на интервала си като треньор в школата на Хамбургер ШФ сред 2009-а и 2015-а година, познава добре капацитета му.

" Ще се опитаме да спрем всеки един нападател. През множеството време против Португалия се представихме добре. Сега имаме против себе си Сон – доста добър нападател, страховит темперамент, трудолюбив. Наистина одобрявам характера му. Защото е доста, доста порядъчен. Имах удоволствието да му бъда треньор в Хамбyргер ШФ U19 ", споделя ганаецът, който е роден в северния немски град.

" Когато един футболист е млад, не можеш да предположиш какво ще се случи с него. Но аз имах възприятието, че ще стигне надалеч. Видях нещо в него и го предложих на първия тим на Хамбург. След това знаете по какъв начин се разви кариерата му и мисля, че отговори изцяло и на стандартите на британската Висша лига ", съобщи още ганайският селекционер.

И по-късно се върна към мача с Португалия, само че употребява конференцията, с цел да се извини за реакциите си против съдиите.

" Може би в очите на обществото загубихме, само че за нас се научихме на доста неща, добави Адо за провалянето с 3-2 от португалците. С малко шанс можеше да стигнем до тъждество. Щастлив съм, че имам тим, който е подготвен да се учи и да работи интензивно всеки ден, с цел да стане по-добър. И на следващия ден ще бъдем по-добри. Ние доста почитаме Република Корея и знаем, че можем да се конкурираме с тях. Мачът може да ни отвори порти и ние сме изцяло съсредоточени в тази посока ", споделя още селекционерът на Гана.

Защитникът на Гана Даниел Амарти, който играе в Лестър, познава задоволително Сон и също беше запитан за него.

" Уважавам Хюн Мин Сон като един от най-разпознаваемите футболисти във Висшата лига. Знаем мощните му страни, само че нашият треньор има проект по какъв начин да го спрем и ние ще го следваме, сподели Амарти. И добави, че Гана ще даде всичко от себе си, с цел да бъде най-добре представящият се африкански тим.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР