Селекционерът на националния отбор на Белгия по футбол Роберто Мартинес

...
Селекционерът на националния отбор на Белгия по футбол Роберто Мартинес
Коментари Харесай

Лукаку все още има шансове за Катар

Селекционерът на националния тим на Белгия по футбол Роберто Мартинес съобщи, че отсъствието на " незаменимия " Ромелу Лукаку от Световното състезание ще принуди тима да промени метода си на игра, само че нападателят към момента не е навън от Мондиала, потвърдиха от щаба на отбора.

Лукаку е с контузия на подколянно сухожилие, откакто неотдавна се завърна в игра след два месеца неявяване и е под въпрос за шампионата в Катар. Белгия започва присъединяване си против Канада на 23 ноември.

Лекарят на тима Кристоф Сас разказа последната травма по-скоро като " пречка ", в сравнение с като съдбовен удар върху възможностите на Лукаку за присъединяване на Световното състезание.

" Това е спънка за самия състезател, за неговия клуб и за " алените дяволи ", сподели Сас пред HLN.

Мартинес изясни предходната седмица ролята на Лукаку в отбора и по какъв начин той покрива редица атакуващи позиции. Без него Белгия ще би трябвало да преструктурира своята халфова и предна линия.

" За Червените дяволи той е незаместим. Всеки народен тим има незаменими играчи. Вижте Аржентина с Меси, Хърватия с Модрич, Брозович и Ковачич, Испания и Германия също имат такива играчи ", сподели Мартинезспред Nieuwsblad.

" За нас това са Куртоа, Де Бройне и Лукаку. Не можете да ги сменяем. Ако те не са в състава, ние би трябвало да играем по друг метод. Ако Лукаку не е там, може би би трябвало да играем с повече нападатели ", добави селекционерът.

Италианският клуб на Лукаку Интер удостовери в понеделник, че той има " разтежение на лявото подколянно сухожилие " и ще бъде следен тази седмица, с цел да се откри сериозността на казуса.

29-годишният футболист се завърна в игра предходната седмица и вкара гол при успеха над Виктория Пилзен с 4:0 в Шампионската лига, а също по този начин се появи като запаса при триумфа с 3:0 над Сампдория в Серия А в събота.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР